Волинь Новини

Залишать, але не всіх: що кажуть про звільнення медиків Волинської інфекційки в облраді та ОДА

Зберегти 10 ліжкомісць для стаціонарного лікування хворих дерматовенерологічного центру Волинської обласної інфекційної лікарні вирішили депутати облради та фахівці профільного управління під час спільної наради, – розповів Суспільному голова облради Григорій Недопад.

Нині в облраді ухвалили рішення частину людей не скорочувати, скільки саме, ще вирішуватимуть.

Зі слів Григорія Недопада, рішення про скорочення 30 медиків Волинської інфекційної лікарні належить керівництву закладу. “Якщо не буде заперечень і ніяких негативних рекомендацій від НСЗУ, дійсно ці ліжкомісця будуть розміщені на базі інфекційної лікарні, 10 ліжок з мінімальною кількістю ставок, аби забезпечити нормальне функціонування даного відділення”, – каже голова облради.

За коментарем Суспільне звернулося і до керівника обласного управління охорони здоров’я. Як розповів Роман Рудоквас, частково центр, в якому нині лікуються хворі з шкірно-венеричними захворюваннями, збережуть.

Ми рекомендуємо лишити 10 ліжок. На цей час можна зберегти 3 ставки в стаціонарі, які можуть бути розподілені по 0,5 ставок і 6 людей зможуть продовжити працювати. А решта – це буде амбулаторний прийом”, – каже головний медик області.

Leave a Comment