Волинь Новини

На Волині провели майстер-клас із гончарства. ФОТО

6 липня у Нововолинському міському історичному музеї, в рамках проєкту соціальних ініціатив «Музей БезМеж», відбувся майстер-клас із гончарства під назвою «Не святі горшки ліплять». Його провела майстриня Людмила Костюк.

Про це повідомляють на сторінці Нововолинської міської ради, пише ВолиньUA.

Вона родом із Ківерців, навчалася гончарської справи спершу в Луцьку, а згодом у Коломиї. Разом із чоловіком продемонстрували роботу із молочною глиною, яка має особливі властивості. До того ж працювати з такою глиною потрібно за особливою технологією.

До заходу долучилося чимало охочих спробувати свої сили в гончарському мистецтві. Кожен мав змогу власноруч створити, підписати й забрати на згадку виріб.

У майстер-класі взяли участь художній керівник міського клубу Оксана Ковальчук і культорганізатор Палацу культури Алла Бойко. Вони розповіли про народні традиції святкування Івана Купала.

Варто відзначити, що залучення відомих майстрів народної творчості відбувається завдяки конкурсу соціальних ідей у Нововолинській громаді за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується міською радою, Європейським союзом та Британською радою в партнерстві з ГО «Молодіжна Платформа» та Молодіжний центр «Нові крила».

Leave a Comment