Новини

У Польщі в аварії постраждали четверо українців. ФОТО

Біля Тарнува у Польщі сталася ДТП, в якій постраждали четверо українців, у тому числі неповнолітній.

Як передає Укрінформ, про це повідомив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко у Твіттері.

“Біля Тарнува в Польщі сталася ДТП. Постраждали четверо українців, у т.ч. неповнолітній. Їх госпіталізовано, надається необхідна медична допомога. Решта пасажирів без травм”, – написав Ніколенко.

За його словами, на місце ДТП прибув український консул для надання громадянам консульської допомоги та взаємодії з правоохоронцями та лікарнею.

 

 

Як повідомляв Укрінформ, у ніч з 5 на 6 березня при з’їзді до ПОП “Кашице” у Підкарпатському воєводстві за 30 км від кордону з Україною в аварію потрапив автобус сполученням Познань-Херсон, в якому їхали 57 громадян України. На місці загинули п’ятеро українців, 35 людей дістали травми різного ступеня тяжкості. Згодом у лікарнях Польщі померли ще двоє пасажирів цього автобуса, а третя – вже після повернення в Україну.

Згодом, у ніч проти 22 березня, у тому ж місці в аварію потрапив український автобус, який здійснював рейс за маршрутом Вроцлав-Чернівці. Він з’їхав з дороги, пробив відбійник у кінці з’їзду до ПОП “Кашице” і впав у придорожній рів. В автобусі перебували 10 людей, зокрема двоє водіїв. В результаті ДТП один чоловік (водій, який не перебував за кермом) загинув на місці, п’ятеро людей отримали травми різного ступеня тяжкості.

Органи прокуратури у Польщі висунули обвинувачення у вчиненні ДТП обом водіям автобусів. Їм загрожує до восьми років ув’язнення. Наразі слідство у справах щодо обох ДТП ведуть окружна прокуратура у Перемишлі та районна прокуратура в Ярославі.

Leave a Comment