Волинь Новини

Скільки волинянам доведеться заплатити за відпочинок на морі?

На морських узбережжях України є два основні стилі відпочинку – готельний, та у приватному секторі, останній передбачає оренду квартири та приготування їжі на власній кухні. А готельний – подобове бронювання.

Про це розповідає ВолиньПравда.

Дістатися на більшість курортів можна залізницею, автобусами, маршрутками. В Одесу ще й літаками.  Власні автівки – варіант з одного боку зручний, а з іншого постає питання безпечного паркування, яке треба вирішувати заздалегідь.

Щодо оренди помешкань іbooking.com і airbnb видають приголомшливо недешеві варіанти.

Залізний порт – ціни на житло захмарні

Наприклад, у місті Залізний Порт хостелоподібні готелі без особливих принад на території та без харчування коштують від 600 до 2000 гривень за ніч. На вас чекають корпуси на кшталт дачних будинків чи «піонерських таборів». Єдині апартаменти, де на терасі приємні ротангові, а не пластикові, меблі та вид на море – тобто їх можна порівняти з 4-5 зірковим готелем в Туреччині коштують від 3766 гривень за добу. За тиждень виходить 26 тисяч на двох без харчування. Плюс дорога та розваги.

Одеса: хостели і сервіс, близький до турецького

Варіанти в Одесі після такого було лячно шукати. Проте насправді недорогі варіанти є: від хостелів для молоді до квартир у місті. Ціни на готелі біля моря теж різняться суттєво: 12 тисяч гривень за тиждень у апарт-готелі біля пляжу Чайка або 60 тисяч (зі сніданками) за готель приблизно за рівнем сервісу близький до турецького. За ці гроші готель забезпечить трансфер з вокзалу чи аеропорту.

Головна рекомендація: визначитись що вам важливіше- пляж (тоді краще селитися біля 8-ї Станції фонтану або Чайки) чи нічне життя та вайб міста (тоді радимо обирати житло в центрі). Звичайно, якщо ви на своєму авто – в принципі пересування стає простішим. А якщо без – вітаємо у громадському транспорті, маршрутках або таксі. Також враховуйте корки на одеських дорогах, а також на трасі по напрямку до міста, особливо перед вихідними.

Чотиризіркові готелі в Коблево

У Коблево де пляжі ширші і чистіші готель з аквапарком обійдеться у 18000 гривень за тиждень відпочинку, з номерами на рівні 3-4 зірок. Тут треба зазначити, що зірковість готелів в Україні часто умовна, бо далеко не всі готелі проходять сертифікацію. Тому ми згадуємо про зірки лише для умовного порівняння з готелями Європи чи Туреччини. В основному недолік майже всіх переглянутих нами готелів 2-3 чи навіть 4 зірки полягає у відсутності особистого простору. Часто немає окремих закритих терас у номерів, а замість них – єдиний простір зі столиками, столи в готельних кафе та ресторанах стоять надто близько та й взагалі дуже маленькі площини відведені під так звану «територію готелю», тобто ніде сісти і усамітнитись, немає зелених затишних закуточків. Найкращий варіант приватного житла, на який можна розраховувати –будинок на кшталт приватного заміського будинку з невеликим басейном та подвір’ям з парканом. Навіть враховуючи, що тут буде ще кілька родин чи компаній – це затишніше, ніж корпус, схожий на радянський гуртожиток. Якщо зняти такий будинок на велику компанію – взагалі можна відпочивати як на приватній віллі.

Затока: елітна та економна

Вважається, що тут найкращі пляжі на Чорному морі. Вибір готелів тут також великий, від хостелів та простих апартаментів до готелів 3 і 4 зірки. 5-зіркових немає, але 5-зіркові ціни є: 57000 гривень за тиждень. Насправді в таких готелях перевагою є можливість зняти апартаменти на велику компанію. В такому разі це може бути навіть вигідно.

Кемпінги на Кінбурнській косі

Ще один варіант відпочинку для сміливих і тих, хто бажає бути ближче до природи – це кемпінги. Наприклад на Кінбурнській косі до послуг входять туалети, літні душі та вмивальники, також є літнє кафе де можна замовити тричі на день їжу. Намети також можна брати в оренду, але більшість туристів до таких кемпінгів приїздить зі своїми. Головна перевага – це чисте море, мінімум людей на пляжі, але ж не всі готові витримати наметові умови тиждень. Зазвичай – це 2-3 дні. Але перезавантаження гарантоване, також можна побачити біля самого берега дельфінів – на більш людних курортах такого не буває.

Демократичні Бердянськ, Генічеськ та Кирилівка

Азовське море так само має кемпінги і широкі піщані пляжі. І великий вибір приватного житла у Бердянську, Генічеську та Кирилівці. Готелі також є, але навіть в них номери нагадують квартири. Ціни досить приємні в середньому 300-1000 гривень за добу. При цьому господарі пропонують і харчування, хтось має власну територію, де можна відпочити на шезлонгах. Є і більш дорогі готелі, навіть варіант за 60 тисяч гривень за тиждень знайшовся. Серед розваг – аквапарк та пляжні клуби з барами: шезлонгами та кабінками.

Leave a Comment