Важливо Новини

Чи зможуть вчителі та працівники сфери обслуговування працювати без вакцини?

Освітянам та працівникам сфери обслуговування можуть заборонити роботу без щеплення від COVID. Як пояснив головний санлікар країни, графік вакцинації до кінця року вже сформований.

Таку заяву в інтерв’ю виданню «Ліга» зробив головний санітарний лікар країни Ігор Кузін, пише ГІТ.

Для частини громадян вакцинація проти коронавірусу має стати обов’язковою. Зокрема – для працівників сфери освіти та обслуговування.

У нас є частина дорослого населення, для якої вакцинація має бути обов’язковою: працівники освіти, сфери обслуговування, ми не маємо допускати їх до робочих місць без щеплення. Для всіх інших забезпечити обов’язковість доволі важко і сам процес контролю не матиме практичного сенсу. Це скоріш власний вибір людини, – вказав він, коментуючи можливість введення покарань за відмову від щеплення.

Як розповів санлікар, графік вакцинації до кінця року вже сформований. В МОЗ бачать кількість та тип вакцин, які приїдуть в країну.

Для нас основна ідеологія на 100% забезпечити не лише першою дозою, але й другою. Коли вакцину доставляють до центру вакцинації, розраховують так, щоб ми мали аналогічну резервну кількість для другої дози. Коли це врегулювали, з’явилася ініціатива відкрити повноцінні центри масової вакцинації, – вказав Кузін.

Leave a Comment