Волинь Новини

Чим цьогоріч здивують туристів Шацькі озера

Природа тут дуже гарна: легко дихається, вас ніби зачаровує неосяжна краса Волинського краю. Озер у природному парку налічують більш як 30, проте всі вони є єдиним водним комплексом.

Чим так ваблять туристів озерні локації та де тут відпочивають? При підтримці експертів сервісу бронювання готелів «Ваубу» ми розповімо про це далі.

Відпочивальники полюбляють Пулемець, де також багато дерев’яних садиб для проведення відпустки.

Найглибше озеро України

Мова про найвідоміше озеро Світязь, завглибшки 58,4 м, що ввійшло до переліку «7 чудес України». Саме на цю локацію припадає найбільша частина Бронювання на Ваубу, коли шукають помешкання біля озер, у місті Шацьку. Тут орендують недорогі номери на затишних базах відпочинку у місті чи в селі майже на березі Свитязя. А якщо бронюєте вперше через чат-бота сервісу «Ваубу», можна отримати додаткову знижку на вікенд – до мінус 30%.

Відпочинок на озері Світязь асоціюється з риболовлею, куштуванням делікатесу – вугра, збиранням ягід, купанням у чистій воді та різними водними розвагами. Вода в озері має цілющі властивості, бо містить частинки срібла, йоду й гліцерин. Шкіра після купання у Світязі стає гладкою.

Перелік найпопулярніших активностей:

  • екскурсії пішки територією Національного парку. Тут можна зустріти рідкісних тварин, занесених до Червоної книги – зубра, косулю, бобрів;
  • покатушки на квадроциклах по бездоріжжю;
  • поїздки на велосипедах по околицях;
  • дайвінг з вивченням краси підводного світу озер;
  • кінні прогулянки парком.

Мальовничі Пулемецьке озеро та Соминець

 

Вибір готелів на Волині великий. Крім Світязю, відпочивальники полюбляють Пулемець, де також багато дерев’яних садиб для проведення відпустки. Пулемецьке озеро поступається розмірами тільки Світязю. Огороджене лісами озерце дуже гарно виглядає на фото, коли сідає сонце. Тут максимально тихо, іноді тишу порушують крики птахів, а у дзеркальній воді відбивається небо. Чудове місце для ретриту, заспокоєння та оздоровлення.

На Соминці на вас чекає гарний ландшафт – пляжі Шацьких озер піщані, місцями береги поросли очеретом. Вода тут тепла для купання: влітку 18,5°.

Крім багатого рибного світу, на який полюють рибалки, можна побачити рідких птахів – орлана-білохвоста, лебедя-шипуна, сіру гуску. Так, для відпочинку вибирають різні Шацькі озера, бо кожне з них вабить чимось особливим.

Куди піти в Шацьку

Тим, хто зупинився на базі відпочинку в місті, рекомендують обов’язково відвідати Музей фауни, де представлені більш як 400 видів тварин та птахів. А також прогулятися до святині – Церкви Різдва Богородиці.

Відпочинок на Шацьких озерах складає достойну конкуренцію релаксу у Карпатах: тут також чисте повітря, багаті флора й фауна, мальовничі пейзажі. Тільки замість гірських холодних струмків тиха тепла гладінь блакитних озер.

Leave a Comment