Новини

Скандал через смертельну аварію: позашляховик бізнесмена протаранив легкове авто

В Миколаєві позашляховик відомого в місті бізнесмена протаранив легкове авто. Водій “Жигулів” загинув на місці. У позашляховику в момент аварії було двоє: власник авто та його товариш. Обидва чоловіки заявляють, що не були за кермом. Утім, за три місяці слідчі таки оголосили одному з них підозру. Той стверджує – його підставив друг, пише ТСН.

Підозрюваному у скоєнні смертельної ДТП обирають запобіжний захід. Два місяці під вартою, він переконує – не винен. Мовляв, був на пасажирському сидінні, авто керував власник. “Ми з ним випивали, після чого він мені запропонував поїхати в інший заклад. Був за кермом він”, – розповів підозрюваний Владислав Аршинов.

Це фото тієї автотрощі. Експерти встановили: позашляховик мчав на червоний зі швидкістю понад 200 кілометрів за годину. Аварія сталася на перехресті. Легковик виїхав на проспект і в цей момент в нього врізався позашляховик. Від удару ВАЗ викинуло на зупинку. Його водій загинув на місці.

Загиблому було 37 років. Він батько трьох дітей. Того вечора їхав до знайомих забрати велосипед для сина. Хто був за кермом? Головна загадка справи. З позашляховика – вийшли двоє, обидва через пасажирські двері. Власник машини, бізнесмен Олексій Калашніков, та його приятель та сусід по будинку – Владислав Аршинов. Обидва – були напідпитку. І заявили: вони пасажири. Але з місця аварії навтьоки кинувся Аршинов.

Нині він каже – тікав, бо не тямився сп’яну. “Шок. Він сказав, тікай і вказав мені на дверь. Я вибіг”, – сказав Аршинов. На водійській подушці безпеки знайшли його кров. І затримали як того, хто був за кермом. Згодом з’ясувалося: на тій же подушці є біологічний матеріал і другого фігуранта справи.

Спільні знайомі кажуть – у розмові власник авто начебто казав, що вів машину він. У Миколаєві його ім’я добре відоме. Разом з батьком керує агрофермою. “На моє запитання, як просуваються справи, Льоша мені відповів – я не переживаю, бо є відеодоказ, що було зелене світло, що я їхав на зелене світло. Напевно, розумів, що його адвокати все вирішать”, – розповіла подруга Олена Кохан.

В поліції чоловік сказав: не пам’ятає, що сталося. Чи пригадав щось – йдемо питати до нього додому. Сусіди місяця два, як його бачили. Телефон поза зоною. Його батько каже – син не в Україні. Адвокат власника авто запевняє – говорити з журналістами їм заборонив слідчий. Він свідок у цьому кримінальному провадженні.

Це відео кількарічної давності, у вільному доступі на ютубі. На дорозі зупиняють авто, яке порушує ПДД. В салоні – той самий бізнесмен і знов нетверезий. Говорить, що був пасажиром.

Хто насправді був за кермом у нинішній аварії – не бачив жоден свідок і жодна камера. Дружина загиблого каже: у смерті свого чоловіка винуватить обох, хто б з них не був за кермом.

 

Leave a Comment