Волинь Новини

На Волині нарахували 66 мільйонерів

Про доходи за 2020 рік, що перевищують 1 мільйон гривень, відзвітувалося 66 волинян.

Про це в коментарі інформаційному агентству «Конкурент» повідомила начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

«На Волині вперше за підсумками проведення кампанії декларування доходів така кількість офіційних мільйонерів. Ми проаналізували річні податкові декларації цих громадян і з’ясували, що, так би мовити, «пересічний» волинський мільйонер найчастіше отримує дохід від інвестиційного прибутку, спадщини чи задекларував іноземні доходи», – зазначила вона.

Зі слів Світлани Савчук, волинські мільйонери значно активніше, аніж раніше, декларували доходи через Електронний кабінет. Наприклад, 32 декларації з доходами, що перевищують мільйон, подано дистанційно. До речі, всі інші волинські декларанти цього року теж частіше звітувалися засобами електронного зв’язку. Понад 30 відсотків декларацій за підсумками кампанії декларування доходів на опрацювання фахівців податкової служби надійшло через Електронний кабінет.

– Чи порахували податківці фінансовий ефект для бюджету від декларування доходів?

– Безумовно. Усі разом волиняни задекларували доходи, що перевищують 904 мільйона гривень. Декларанти, а це 5,5 тисячі громадян, самостійно визначили до сплати 24,6 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб і 3,2 мільйона гривень військового збору. Тобто, бюджети усіх рівнів отримають майже 28 мільйонів гривень податкових платежів. До речі, з цієї суми 11 мільйонів гривень вже сплачено. Відповідальність наших платників дає підстави стверджувати, що всі наші декларанти вчасно, тобто до 31 липня, перерахують податки до бюджету. А це означає, що держбюджет і громади отримають додатковий фінансовий ресурс, насамперед, для протидії агресії та видатків на сферу охорони здоров’я. Безперечно, що безпека та добробут кожного, як і країни в цілому, безпосередньо залежить від сумлінних платників податків.

Leave a Comment