Важливо Новини

Facebook позначатиме публікації російських ЗМІ. Як це виглядає

Соцмережа Facebook почала позначати сторінки російських ЗМІ, які контролюються урядом.

Компанія Facebook пояснила, чому відмітила російські видання, пише GazetaUA.

Відмітка “Це видання контролюється державою Росія” 25 травня з’явилось на публікаціях таких ЗМІ: “РИА Новости”, Russia Today – RT, Ruptly і Sputnik.

За словами представників Facebook, компанія вважає, що зміст публікацій цих видань може перебувати під частковим або повним контролем влади.

“Щоб виявляти такі ЗМІ, компанія Facebook проводить дослідження і застосовує спеціально розроблену систему оцінювання. Оскільки сторінки підконтрольних державі засобів масової інформації за підтримки влади впливають на думки людей, компанія Facebook застосовує до них особливо високі стандарти прозорості”, – йдеться в повідомленні Facebook.

Соцмережа виявляє такі організації за допомогою визначень і правил, перевіряючи власників, керівників, джерела фінансування, а також процеси, які допомагають забезпечувати незалежність редакційної політики.

Компанія Google подала позов проти Роскомнадзора через вимогу видалити 12 відео про січневі акції протесту на підтримання російського опозиціонера Олексія Навального.

Leave a Comment