Важливо Новини

Учень планував стрілянину в школі – прокуратура

У Києві правоохоронці прикрили Telegram-чат під назвою “Колумбайн – возрождение”, де закликали до вчинення злочинів школярами. Його учасниками були 169 користувачів.

 

Викрили його 18 травня під час моніторингу мережі, повідомили у пресслужбі столичної прокуратури, повідомляє Gazeta UA.

 

“У ході аналізу змісту листування між учасниками чату правоохоронці виявили розміщене об 20:21 повідомлення наступного змісту: “Завтра школа номер 250 города Киев запомнит этот день навсегда”. О 20:40 інший користувач цього ж чату розмістив фото рушниці “ІЖ 81″, яку, як вбачається зі змісту повідомлення, він нібито викрав у свого батька. Зважаючи на масове вбивство 11 травня на території школи у місті Казань Республіки Татарстан, столичні правоохоронці одразу відреагували на переписку”, – розповіли в прокуратурі.

Автором першого повідомлення виявився 15-річний учень іншої школи. Під час обшуку в нього вдома вилучили мобільний телефон та комп’ютер. Зі слів неповнолітнього, зазначене повідомлення у чаті він написав жартома, а з автором посту про рушницю незнайомий.

З учнем та його батьками поліцейські провели профілактичну бесіду. Встановлюють особу і місцезнаходження іншого користувача чату, який виклав фото рушниці.

 

Слідчі відкрили кримінальне провадження. Охорону спеціалізованої школи №250 – посилили.

Leave a Comment