Важливо Волинь Новини

Луцька гімназія №4 серед призерів обласного конкурсу учнівських робіт. Фоторепортаж

Сьогодні нагородили переможців обласного конкурсу творчих учнівських робіт, присвяченого 90-ій річниці пам’яті Вячеслава Казимировича Липинського.
Його організували Благодійний фонд пам’яті В. Липинського та Факультет історії, політології та національної безпеки ВНУ імені Лесі Українки.
14 учасників із різних навчальних закладів на Волині підготували як наукові роботи, так і творчі есе у трьох напрямках: “Проблеми розбудови української держави та нації у творчості В.К. Липинського”, “Сучасні проблеми українського державотворення”, “есе “Мій герой” (розповідь про волинян, які відзначилися у розбудові краю та захисті України за роки Незалежності).
Переможців визначали у двох номінаціях: наукові роботи та есе. Вони досліджували як творчість Вячеслава Липинського, так і сучасні історії видатних людей, які розвиваю Волинь та Україну. Зокрема багато есе присвячені сучасним героям – учасникам бойових дій, які захищали Україну від російської агресії.
Призові місця отримали:
📌Шевчук Катерина, учениця 10 класу Забузького ліцею, села Забужжя
📌Левчук Роман, учень 10 класу Луцького ліцею №28
📌Піньковська Анастасія, учениця 11 класу Луцького ліцею №28
📌Октисюк Аня, учениця 11 класу НВК “ЗОШ І-ІІІ ступеня – дитсадок” села Самари-Оріхові
📌Бойко Дмитро, учень 9 класу ліцею №2 міста Горохів
📌Ціхоцький Назар, учень 9 класу ЗОШ І-ІІІ ст. імені В.К. Липинського, села Затурці
📌Корець Христина, учениця 9 класу Луцької гімназії №4
📌Рогова Юлія, учениця 10 класу Рокинівського ліцею №38, смт. Рокині
Окрім нагородження, учні та їх наукові керівники відвідали музеї Факультету історії, політології та національної безпеки. Тут вони дізналися про минуле Волині від найдавніших часів, а ще – про звичаї та традиції нашого краю.

Leave a Comment