Волинь Новини

Голова ОДА Юрій Погуляйко у лікарні

Комп’ютерний томограф у приймальному відділенні Волинської обласної лікарні – один з найкращих на західній Україні. Це повідомив головний лікар медзакладу Олександр Дудар голові облдержадміністрації Юрію Погуляйку під час його робочого візиту в обласну лікарню 18 травня 2021 року.
Як відомо, в обласній лікарні завершується реконструкція приймального відділення, в рамках якого за державні кошти і придбали потужний комп’ютерний томограф.
Окрім цього, відділення екстреної медичної допомоги Волинської обласної клінічної лікарні матиме устаткування і обладнання, яке затверджено МОЗ України для всіх приймальних відділень (УЗД–апарат, ендоскопічне обладнання, кардіомонітори, дифібрилятори, апарати ШВЛ та лабораторне обладнання).
Нагадаємо, відновлення відділення екстреної медичної допомоги відбувається у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Кошторисна вартість – понад 20 мільйонів гривень, котрі виділені з державного та обласного бюджетів. Нині тут уже завершені усі будівельні роботи. Очікують отримання дозвільних документів.
Волинська обласна лікарня невдовзі матиме нове приймальне відділення, де продумано все до найменших деталей – розподіл пацієнтів, наявність медичних блоків та заїзди для швидкої.
Загалом в області за програмою Президента України Володимира Зеленського реконструювали 7 приймальних відділень опорних медичних закладів охорони здоров’я області. Тож очільник області оглянув сьогодні, 18 травня 2021 року, ще відділення екстреної медичної допомоги у Нововолинській та Ковельських лікарнях.
Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Leave a Comment