Важливо Волинь Новини

Хто живе на ЛПЗ: лише одному мікрорайону Луцька не грозить відключення гарячої води

Із 20 травня весь Луцьк, окрім мікрорайону ЛПЗ, може залишитися без гарячої води через відсутність лімітів газу у підприємства «Луцьктепло».

Про це повідомив керівник ДКП «Луцьктепло» Іван Скорупський 18 травня у програмі «Актуально» на 12 каналі.

«Ситуація з наданням послуг із постачання гарячої води підходить до такої собі загрози, тому що ми отримали учора повідомлення від товариства «Волиньгаз» про те що, у нашої компанії немає лімітів газу від 20 травня», – заявив посадовець.

За його словами, до 20 травня діє «Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу», і саме за цим положенням НАК Нафтогаз України – єдиний постачальник газу – до 19 травня включно постачає природній газ підприємству «Луцьктепло».

«На цю хвилину так складається ситуація, що з 20 травня гарячої води може не бути саме від тих котелень, які виробляють теплову енергію від природного газу», – наголосив очільник «Луцьктепла».

Однак вимкнення гарячої води не загрожує мешканцям мікрорайону ЛПЗ, де котельня працює на твердому паливі.

«В нас є твердлопаливний котел у котельні на Боженка, тобто весь мікрорайон ЛПЗ буде з гарячою водою за будь-яких обставин. Там від газу ми не залежимо. Ми виробляємо теплову енергію за допомогю тріски», – розповів Іван Скорупський.

Також, каже він, зараз забезпечують мешканців гарячою водою від твердопаливного котла й у котельні на вулиці Даньшина, 10.

За його словами, школи, садочки, медзаклади також залишаться без гарячої води, окрім тих, які знаходяться в мікрорайоні ЛПЗ. Ще є твердлопаливний котел у котельні на вулиці Стефаника, повідомив керівник «Луцьктепла».

«Тому ми зараз вживаємо заходів, щоб госпіталь ветеранів війни також забезпечити гарячою водою», – додав він.

Leave a Comment