Волинь Новини

Судилися і програли: поліція не довела законність правопорушення

Повним провалом для Ковельського районного управління поліції закінчився розгляд в суді двох адміністративних справ відносно місцевих приватних підприємців, яких запідозрили у незаконному зберіганні дизпалива.

Про це повідомляє «Ковель Медіа».

Згідно протоколу правоохоронців, ковельчанини Олег Вуйциковський та Олександр Клімук, які є фізичними особами підприємцями, в період з квітня по червень 2020 року в місті Ковелі на вулиці Брестська, 113, зберігали пальне без наявної ліцензії, будучи незареєстрованими у системі електронного адміністрування реалізації пального.

Такі дії поліція кваліфікувала за частиною 5 статті 164 КУпАП.

У поданих суду письмових поясненнях від 23 квітня 2021 року підприємці не визнали факти вчинення правопорушень, при цьому вказали, що до видачі ліцензій на право зберігання пального (термін дії ліцензій з 14.06.2020 до 14.06.2025) вони пальне не зберігали, а після його купівлі безпосередньо заправляли до бензобаків вантажних автомобілів з секції бензовозу за допомогою спеціального обладнання. Зокрема, 07, 23 квітня та 06 травня 2020 року здійснювалась заправка дизпаливом вантажних автомобілів, які перебували у користуванні.

Також вони заявили, що матеріали справи відносно них складені з порушенням норм процесуального права: протокол не містить детальний опис та належну правову оцінку суті адміністративного правопорушення, немає показів свідків, у справах не залучались поняті, потерпілі особи також відсутні, немає висновку експерта, речових доказів, показань технічних приладів та засобів, що мають функції фото- та відеозйомки.

Суддя Ковельського міськрайонного суду Юлія Шергіна погодилася, що матеріали справи не містять доказів того, що в період з 01.04.2020 по 14.06.2020 в місті Ковелі на вулиці Брестська, 113, підприємці зберігали пальне на акцизному складі, не зареєстрованому у системі електронного адміністрування реалізації пального.

На думку головуючої, суд не наділений повноваженнями самостійно визначати та змінювати пред’явлене особі в протоколі про адміністративне правопорушення звинувачення.

Відтак суд постановив провадження про притягнення обох підприємців до адміністративної відповідальності закрити за відсутністю в їх діях складу правопорушення.

Leave a Comment