Волинь Новини

Утримання автошляхів: які проблеми виявили волинські дорожники

На Волині обстежили стан доріг державного значення – міжнародних, національних, регіональних та територіальних. Серед актуальних проблем: самовільне встановлення реклами та інша незаконна діяльність біля автошляхів, сміття на узбіччях і в придорожній смузі.

Про це повідомили в Службі автомобільних доріг в області.

У список недоліків потрапили дорожня розмітка, яку потрібно поновити, чагарники у смузі відведення більше сотні кілометрів доріг, котрі треба зрізати, відсутність 966 дорожніх знаків та 1 020 сигнальних стовпчиків. У Службі автодоріг зазначили: недоліки усуватимуть у межах коштів на експлуатаційне утримання доріг.

“Упродовж п’яти останніх років на Волині відновили чимало доріг, але ще багато перебуває в незадовільному стані. Обстеження показали, що на проїзній частині шляхів, які давно не ремонтувались, спостерігається значне утворення деформацій дорожнього покриття”, – зазначили у держустанові.

На дорогах, які не потрапили в перелік об’єктів ремонту на 2021 рік, наразі замощують вибоїни асфальтом. Дорожники зафіксували понад 18 тисяч метрів квадратних вибоїн та викришування на площі 28 тисяч метрів квадратних.

Нагадаємо, у квітні дорожники перевірили стан державних автомобільних шляхів, котрі були відремонтовані у попередніх роках. Йдеться про автодорогу М-19 Доманове (на м.Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече. Дорожники повідомили, що на цій ділянці ям не зафіксували.

Leave a Comment