Новини

З теплих чобіт одразу в літні босоніжки: якою буде погода у перший тиждень травня

Весна в Україні була холодна: вітри, дощі, заморозки та навіть сніг. 

Чи чекати нам нарешті стійкого тепла, розповіли у ТСН.Тиждень.

Розміром як тенісний м’яч – такі градини летіли на голови мешканцям американських штатів Оклахома й Техас.  До штормів і торнадо там вже звикли, але коли після цього грозового шквалу люди вийшли на вулиці, то побачили розбомблені, наче після воєнного бомбардування, міста. Дерева повалило, дахи і фасади будинків зрешетило, а шибки потрощило на маленькі осколки.

Кліматичну кризу Америка на собі відчуває чи не найбільше. Минулий рік став рекордним за кількістю катаклізмів. Тож, після 4-річної перерви новообраний президент Джо Байден вирішив повернути штатам роль світового лідера у боротьбі зі зміною клімату. Він обіцяє за десять років скоротити викиди вуглецю на 50 %.

Тим часом замість спекотної весни, як це було торік, Європа переживає арктичну атаку. Найбільш морозний квітень за останні 60 років пережила Велика Британія: 16 днів, тобто пів місяця там пройшло зі знаком мінус. Фермери, що вирощують сливи, груші, вишні ще тільки рахують збитки, але вже кажуть про великі втрати.

В Україні весна теж холодна. Але цього тижня все кардинально зміниться. Ось як виглядатиме початок травня: дощовий. Але при цьому температурні стовпчики на півдні і сході вперше за два весняні місяці дотягнуться до +24. Трішки прохолодніше буде на півночі й у центрі, ну а на заході поки максимальна позначка +15. Щоправда, посеред тижня знову на кілька днів похолодає.

Але в п’ятницю і на наступні святкові вихідні до нас прийде справжня спека. Діставайте літні речі, бо буде +25 і вище. Здається, весна таки справді зникає, як сезон. Виходить так, що за один тиждень ми перевзуємось із теплих чобіт одразу в літні босоніжки.

Leave a Comment