Волинь Новини

Патрульні «покривають» винуватців одного із ДТП на Волині (ВІДЕО)

У  населеному пункті Колодяжне Ковельського району на автодорозі М-19 (Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече), де реалізується президентська програма «Великого будівництва», сталася дорожньо-транспортна пригода за участю вантажного транспортного засобу. Про це повідомляє ІА «Ковель media».

Патрульні склали на водія адміністративний матеріал за ст. 124 (Порушення ПДР, що спричинило ДТП) КУпАП, так як встановили, що «48-річний водій, керуючи автомобілем DAF XF з причепом Schmidt, не був уважним, не врахував дорожню обстановку та допустив з’їзд на узбіччя, внаслідок чого транспортний засіб перекинувся та зазнав механічні пошкодження».

Видання «Ковель media» отримало від небайдужих учасників дорожнього руху відео з місця події, яке свідчить – до причин виникнення інциденту можуть бути причетними, як виконавець робіт з капітального ремонту цієї ділянки автодороги, так і служба, відповідальна за своєчасне виявлення перешкод дорожнього руху та їх усунення, підтримання безпечних умов руху на державних автомобільних дорогах загального користування, технічний нагляд за станом доріг, організацію будівництва, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування.

Відео-зйомка наочно демонструє те, що не потрапило в кадр офіційного повідомлення Патрульної поліції Волинської області: впродовж протяжності автодороги поза межами населеного пункту, в самому населеному пункті жодних дорожніх знаків, які би свідчили, що в наслідок здійснення дорожніх робіт існує небезпечне узбіччя – немає.

Новосформоване узбіччя дороги містить пухкий, вологий і не влежаний ґрунт. Будь-який транспортний засіб, а тим паче великоваговий вантажний, при з’їзді на таке узбіччя, зокрема в умовах недостатньої видимості, чи темну пору доби, має усі шанси опинитися в свіжовикопаному кюветі метрової глибини.

Водночас, деякі ділянки автодороги взагалі не мають безпечного з’їзду на узбіччя. Перепад між ним і поверхнею проїжджої частини сягає до півметра! І, знову ж таки – жодного попереджувального дорожнього знаку! Чи довго чекати біди за таких умов безпеки руху?

Засоби масової інформації лише впродовж останнього місяця неодноразово інформували про аналогічні, в околицях Колодяжного, дорожньо-транспортні пригоди з перекиданням вантажних автомобілів на обочину міжнародної траси М-19, не обладнану вказівниками застереження чи дорожніми знаками про ведення будівельних робіт.

Чи будуть притягнуті до відповідальності також дорожники фінансово масштабного «Великого будівництва»?

Leave a Comment