Новини

Українцям обіцяють пенсію в 7 тисяч гривень

У Мінсоцполітики розповіли, як завдяки накопичувальній пенсійній системі українці зможуть отримувати 7 тисяч гривень пенсії. Про це повідомляється на сайті Мінсоцполітики.

“Близько 7000 гривень – це приклад того, яку пенсію може отримувати людина з повним страховим стажем з двох джерел: солідарної та накопичувальної систем. Він показує, як саме це працює, за яких умов можна забезпечити пенсію з двох джерел на рівні не нижче 40% від заробітної плати, що буде відповідати стандартам, які Україна взяла на себе зобов’язання виконувати згідно з Конвенцією МОП”, – йдеться в повідомленні.

На старті обов’язкових пенсійних накопичень, пропонуються внески в розмірі 4% від заробітної плати. Навіть при таких відрахуваннях і прибутковості + 0,25% в місяць вище інфляції (приблизно 3% вище інфляції на рік) можливо заробити собі пенсію майже в 7 тисяч гривень.

Приклад розрахунку пенсії для людини, яка:

  • отримує заробітну плату 15 000 гривень на місяць
  • працює і накопичує з 25 до 60 років (має 35 років стажу)
  • на свій пенсійний накопичувальний рахунок щомісяця протягом періоду роботи отримує 2% від зарплати з сум сплаченого їм ПДФО і додатково 2% від зарплати з сум ЄСВ, який за неї заплатив роботодавець (всього 4% – 600 гривень)
  • після завершення періоду роботи отримує накопичувальну пенсію протягом 15 років
  • весь час накопичення кошти людини працюють з прибутковістю 0,25% вище інфляції в місяць (приблизно 3% вище інфляції на рік)
  • отримує пенсію з солідарної рівня на рівні середньої на сьогодні – 3 624 гривні (за станом на 01.03.2021).

Середня пенсія такої людини за накопичувальною системою за 15 років складе 3 117 гривень

Leave a Comment