Волинь Новини

На Волині розпочала свою роботу благодійна їдальня

У приміщенні осередку суспільної служби у Нововолинську, на мікрорайоні Шахтарському, 36, відновила роботу благодійна їдальня. Тут готують на виніс гарячі обіди для осіб, які опинилася в скрутних обставинах.

Як розповідав БУГ днями раніше, депутатка Нововолинської міської ради Марина Єлева вирішила відновити роботу їдальні, яка з початку року не працювала. Вона разом із волонтерами організувала ремонт приміщення та все необхідне для початку роботи.

12-го квітня, після завершення ремонтних робіт, розпочали роздавати гарячі обіди, куди входить перша та друга страва. Приготування їжі взяли на себе волонтери. Як розповідає Марина Єлева, зараз у пошуку кухаря.

Їдальня поки працюватиме тричі на тиждень (понеділок-середа-п’ятниця), далі планують роботу щодня, крім вихідних. Одинокі, похилі люди і ті, які за станом здоров’я не можуть самостійно приготувати обід, зможуть звертатися в благодійну їдальню. Їжу роздаватимуть з 12:00 до 15:00. Марина Єлева наголошує, що не видаватимуть обіди особам у стані сп’яніння.

“Якщо ви знаєте людей, котрі знаходяться у складних життєвих обставинах та мають потребу у харчуванні хоча б раз на день, направляйте їх до нас, поширюйте інформацію. Їжа видаватиметься з собою. Також, є постійна потреба в овочах (картоплі, моркві, буряку, капусті), закрутках, заморозці – залюбки це все приймемо в дар. Будемо вдячні за допомогу!”, – говорить депутатка.

Була гостра потреба в морозильних установках, їх не вистачало для зберігання більшої кількості продуктів. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» долучився до доброї справи і нещодавно придбав для потреб їдальні два холодильники.

А ще раніше, помічник народного депутата Ігоря Гузя, а нині Нововолинський міський голова Борис Карпус, підтримував осередок і теж долучався до збору овочів для соціальної їдальні.

Міський голова побував на відкритті їдальні. Він зазначив, що разом влада міста буде сприяти подальшій діяльності закладу.

На відкриття завітали й ті, хто вже не рік харчується у приміщенні Нововолинського осередку суспільної служби. Згадують добре серце Марії Карпінською, яка понад очолювала організацію.

Нагадаємо, 4-го липня 2020 року перестало битися серце активної громадської діячки, Почесної союзянки, голови Нововолинського осередку Суспільної служби України, кавалера ордена княгині Ольги ІІІ ступеня.

Пані Марія не любила фотографуватися та голосно розповідати про свої справи. Понад 20 років вона організовувала гарячі обіди для потребуючих.

 

Leave a Comment