Новини

Тепло повернеться, але ненадовго: синоптики розповіли погоду на Великдень і травневі свята

Потепління прийде в Україну з середини квітня. Весна буде нестабільною в погоді.

Про це Радіо ТРЕК повідомляє з посиланням на OBOZREVATEL.

Завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова розповіла, що і квітень, і травень цього року вирізнятимуться нестійкою погодою.

Весна цьогоріч затяжна, погодні умови зараз дуже нестійкі. Можлива не одна хвиля холоду і не одна хвиля тепла й у квітні, і в травні. Тепер це нормально для нас – кожні 4-5 днів зміна погоди. Треба розуміти: якщо ви їдете кудись відпочивати в спекотний день на кілька днів, то це не означає, що повернетеся в таку саму погоду, – зауважила вона.

За словами вченої, злам у погоді вже стався – «і зима скінчилася, і весна почалася», але її нестійкість не дозволяє відчути, що весна повністю набула своїх прав.

Потрібно дочекатися 15 квітня. Там уже і кліматична температура буде вищою, і окремі дні будуть дуже теплими. До речі, за ними можна буде визначити, яким буде травень. Травневі дні не будуть кращі, ніж ті теплі дні в квітні, – повідомила вона.

Погода на Великдень і на травневі буде прохолодною.

Черговий прохолодний період розпочнеться ще наприкінці квітня.

Помилка довгострокового прогнозу – плюс-мінус два дні. Але поки що видно, що весь тиждень до Великодня погода буде тьмяна, з опадами. Опади незначні, але все одно вони не будуть створювати весняного настрою. Мабуть, у день Великодня температура може навіть дещо знизитися, Пасха буде прохолодною, хоч і без опадів, але не дуже радісною, не відкрите небо, – спрогнозувала вона.

Проте відразу після свята погода потішить справжнім весняним теплом, продовжила синоптик. Загалом травень буде відносно прохолодним у порівнянні з попередніми роками

Leave a Comment