Важливо Волинь Новини

Підсумки тижня на Волині: скандал в громадському транспорті, нові призначення у Луцькраді та ситуація із COVID

Журналісти Волинь#infa підсумували головні новини тиждня, що відбулися на Волині:

У понеділок 5 квітня з’явилась реакція Державної екологічної інспекції України, щодо гучних нічних гулянь в одному із кабінетів, де знаходиться Державна екологічна інспекція Волині. Голови Держекоінспекції Андрій Мальований навіть викликав очільника ДЕІ у Волинській області Олександра Кралюка для надання пояснень до Києва, однак він не прибув та повідомив, що знаходиться на лікарняному.

Наразі прийнято рішення про порушення дисциплінарного провадження стосовно Олександра Кралюка. За його результатами будуть прийматись відповідні кадрові рішення.

В самій Державній екологічній інспекції Волині провели службову перевірку щодо причетності працівників інспекції до події. На даному етапі працівників інспекції, які причетні до зазначеної події, не встановили.

Волинського чиновника можуть покарати за гучні гулянки в кабінеті

Скандал в екоінспекції: що чекає Кралюка?

У вівторок, 6 квітня, відбулася оперативна нарада у Луцькраді, на якій міський голова Ігор Поліщук представив нових керівників комунальних підприємств громади та дав їм доручення стосовно роботи. Також за ініціативи міського голови було оголошено про припинення роботи медзакладів Луцька із благодійним фондом «Муніципальна лікарняна каса».

Так, за ініціативи Ігора Поліщука – медзаклади міста припинять співпрацювати із благодійним фондом «Муніципальна лікарняна каса». Як повідомив міський голова, даний благодійний фонд є незрозумілою структурою, де засновниками є експосадовці Луцької міської ради і на сьогодні потреба в діяльності в такого фонду просто відпала.

За ініціативи Ігора Поліщука медзаклади Луцька припинять роботу із фондом «Муніципальна лікарняна каса»

Також, під час оперативної наради Ігор Поліщук представив нових очільників комунальних підприємств Луцька. Ними стали: Оксана БогданюкКП «Ласка», Олег Бахтай – КП «АвтоПаркСервіс» та Микола Романюк  – Житлово-комунальне підприємство №2.

Депутат Луцькради став директором «ЖЕКу»

«Паркувальне» підприємство Луцька отримало нового очільника: де можуть з’явитися нові місця для авто

Ігор Поліщук каже, що не дозволить звозити собак в місто

Разо з тим, міський голова під час наради нагримав на старосту Заборольської громади Валерій Боярського. За словами Ігоря Поліщука, протягом місяця були проблеми із постачанням води у селах Сьомаки та Одеради. Утім, він дізнався про це від людей у фейсбуці, адже староста громади про перебої водопостачання не повідомив.

Ігор Поліщук нагримав на старосту Заборольської громади

У вівторок ввечері, 6 квітня, у Луцьку патрульні поліцейські зупинили автобус «Луцьк-Личани», який перевозив більше пасажирів, ніж було місць для сидіння.

Водій пояснив патрульним, що він неодноразово просив пасажирів залишити автобус, однак вони ігнорували усі вимоги карантинних норм. Окрім цього, керманич не пред’явив поліцейським свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Разом з тим, 41-річну жінку та 41-річного чоловіка патрульні жорстко затримали та доставили до Луцького районного управління поліції для складання адміністративних матеріалів, відповідно до вчинення правопорушень.

Затримані повідомили, що будуть оскаржити складені на них протоколи.

У луцькій маршрутці сталася гучна сутичка. Відео

На цьому скандали у громадському транспорті Луцька на цьому тиждні не завершились. Вже 8 квітня у Луцьку водій провіз пасажирів пару зупинок, після чого попросив усіх стоячих вийти. При цьому гроші за проїзд, який оплатили пасажири е-квитком їм не повернули.

«Весняне загострення» у водіїв громадського транспорту Луцька продовжилось 9 квітня, водій тролейбуса, здійснюючи посадку пасажирів, зачинив двері за неповнолітньою дитиною, залишивши батьків на зупинці. На прохання пасажирів, а по тому на вимоги, не реагував, продовжуючи рух. Дівчинка змушена була вийти на наступній зупинці, щоб дочекатись батьків.

“Перевізники обнагліли” – лучанин розповів, як водій вигнав пасажирів з маршрутки

Лучанка обурена вчинком водія тролейбуса (ФОТО)

У середу, 7 березня, стало відомо, що колишній фінансовий директор луцького «Kromberg & Schubert» Олександр Шаварський судиться з підприємством. Чоловік вимагає морального та матеріального відшкодування за незаконне, на його думку, звільнення.

Колишній фін-керівник підприємства стверджує, що його звільнили через те, що він не погоджувався з думкою власників підприємства щодо скорочення зарплат працівникам. Керівництво ж підприємства у суді заперечує такий факт. Кажуть, що на підприємстві провели аудит і виявили порушення – тому чоловіка і звільнили

Протягом тиждня, головною темою залишається тема COVID-19. Щодня фіксувалось більш 300 нових випадків захворювання, при цьому щодня також фіксувались летальні випадки спричинені COVID.

У «ковідному» шпиталі в Боголюбах Волинської обласної клінічної лікарні повідомили про 90% заповненість лікарняних ліжок у медзакладі. При цьому, донедавна це була максимальна кількість місць, на які був розрахований стаціонар з початку пандемії.

У свою чергу, в управлінні Держпраці на Волині повідомили, скільки медпрацівників захворіли COVID на робочому місці. За їх даними, на Волині зареєстровано 3112 лабораторно підтверджених випадків інфікування медичних працівників гострою респіраторною хворобою Covid-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2. У закладах охорони здоров’я створили комісії з розслідування обставин та причин виникнення гострих професійних захворювань працівників на коронавірус.

Під кінець робочого тиждня у голови Волинської ОДА Юрія Погуляйка викликало занепокоєння ситуація у Луцькій міській територіальній громаді, де тижневий приріст нових випадків становить 80 % в порівнянні з попереднім тижнем. А за останній тиждень в громаді зареєстровано 23 летальних випадки проти трьох за попередній. Це говорить про можливе встановлення додаткових протиепідемічних обмежувальних заходів на території громади.

Водночас голова Луцької міської ради Ігор Поліщук, під час свого щотижневого онлайн-брифінгу, наголосив, що відповідні рішення уповноважені приймати тільки місцеві ради.

У «коронавірусному» шпиталі в Боголюбах майже не залишилося вільних ліжок

В управлінні Держпраці на Волині повідомили, скільки медпрацівників захворіли COVID на робочому місці

Волинська ОДА б’є на сполох: Луцьк закривають на карантин?

Заговорили про введення жорсткого карантину у Луцьку та Луцькому районі

Leave a Comment