Волинь Новини

Ретро-Рожище: яким було місто у 70-80 роках минулого століття

Уродженець Рожища Віктор Гергеша ділиться світлинами міста минулого століття.

Знімки чоловік розміщає у фейсбук-групі«Рожищенський край. Фотоподорожі в минуле», – передає Район.Історія.

Підписи – автора публікацій у групі.

Перші будинки були заселені в кінці 1963 року, але дорога ще довго залишалась в ямах (після дощу взагалі пройти було неможливо), аж поки не закінчилось будівництво останнього, 16-квартирного будинку.

Лише після цього вулиця отримала тротуари та проїжджу частину із бруківки. І ось вона на фото перед вами – у всій красі.

Один з перших кольорових фотознімків міста Рожище. 1970 рік. Вулиця Пушкіна або так звані «черьомушки» набула свого остаточного вигляду в 1969 році, коли закінчили вимощувати вулицю та тротуари, і деревця маленькі вже прийнялися.

Один з перших кольорових фотознімків міста Рожище. 1970 рік. Вулиця Пушкіна або так звані «черьомушки» набула свого остаточного вигляду в 1969 році, коли закінчили вимощувати вулицю та тротуари, і деревця маленькі вже прийнялися.

Один з перших кольорових фотознімків міста Рожище. 1970 рік. Автором цього фото був Гергеша Григорій Іванович (в ті часи кореспондент рожищенської районної газети «Світло жовтня»). Фотографував багато, бо робота була така, але технологію кольорових світлин хотів освоїти не для професії (газета ж була чорно-біла), а просто заради власної цікавості.

Юні рожищани вчаться фотографувати. Рожище, квітень, 1969 рік. На фото: Сова Василь, Єфременко Валерій, Гергеша Антоніна

Парковка транспорту біля прохідної заводу «Рожищеферммаш. 1981 рік, вулиця Селянська.

Leave a Comment