Волинь Новини

Луцьке підприємство уникає сплати податків за землю

Підприємство ТОВ «Луцька картонно-паперова фабрика» використовувала земельну ділянку комунальної власності площею 5,1846 га. незаконно, чим завдало збитків на суму 467 тисяч гривень.

Зараз справа перебуває на розгляді у Господарському суді Волинської області.

Так, за позовом місцевої прокуратури в інтересах громади Луцька через суд намагаються стягнути кошти в сумі 467 тисяч гривень за використання комунальної землі площею 5,1846 га. підприємством ТОВ «Луцька картонно-паперова фабрика».

ТОВ «Луцька картонно-паперова фабрика», набувши право власності на об`єкти нерухомого майна, зокрема: склад готової продукції площею, головний корпус та склад сировини площею розташовані на земельній ділянці комунальної власності 0710100000:42:013:0044, належним чином у встановленому порядку не оформило правовідносини щодо користування земельною ділянкою площею 5,1846 га., використовувало зазначену земельну ділянку без сплати при цьому відповідних орендних платежів.

Такі дії підприємства призвели до ненадходження до місцевого бюджету значних сум коштів з метою їх подальшого використання для забезпечення завдань і функцій місцевого самоврядування.

Суд відбудеться 2 квітня 2021 року у Господарському суді Волинської області.

Leave a Comment