Новини

Експрокурор оформив заповіт на суддю, яка веде справу щодо його хабарництва

У Рівному колишній прокурор Андрій Таргоній, проти якого вже шостий рік йде судовий процес за хабарництво, в заповіті переписав майно на суддю, яка веде його справу.

На такий крок він пішов, щоб суддя стала зацікавленою стороною і її могли відвести від розгляду, передає ТСН.

Журналісти нагадали, що Таргоній відомий за відео семирічної давності, коли його тягав за краватку тоді ще живий лідер «Правого сектору» в Рівненській області Саша Білий.

Прессекретарка прокуратури Волинської області Наталія Мурахевич розповіла, що фігурант був викритий ще 2 липня 2015 року під час отримання ним неправомірної вигоди в сумі 12 тис. гривень.

Рішення у справі ще не винесене, адже захист підозрюваного постійно затягує судовий процес через відводи. «Навіть підготовче судове засідання ще не відбулося, адже завжди є відводи», – зазначила Мурахевич.

Таргоній, як пожартували журналісти, «перебрав» уже майже всіх суддів у Рівному, і його направили в інше місто.

Про відвід судді Ірини Незнамової клопотання подавалося п’ять разів. Саме на неї підозрюваний оформив заповіт на загальну суму в майже 62 тис. гривень.

«Заповідав мені своє майно: грошові вклади в сумі, з якої б вони не складалися, перегоновий велосипед, колекцію поштових марок, колекцію монет і мобільний телефон», – пояснила суддя, що отримає в разі смерті обвинуваченого у хабарництві.

Незнамова звернулася в Офіс генпрокурора та Вищу рада правосуддя. Юристи такий прийом експрокурора розцінили як «оригінальний, але однозначно незаконний».

«Це стовідсоткове штучне створення підстав для відводу, які за ідеєю не повинні привести до жодного відведення», – вважає один з експертів.

Таргоній зі свого боку звинувачує суддю в свавіллі. Справа проти нього, стверджує підозрюваний у корупції, – сфабрикована.

Обвинувачений експрокурор може отримати ще одну кримінальну статтю – втручання в здійснення правосуддя. Водночас існує ймовірність, що після численних відводів терміни давності справи закінчаться.

Leave a Comment