Волинь Новини

ДТП із маршруткою у Луцьку: перевізник обіцяє компенсацію, водій – просить вибачення

Перевізник маршруту №107 сполученням Луцьк–Ківерці розповів Суспільному, що компенсує травмованим у ДТП пасажирам витрати на лікування.

Перевізник та водій маршрутки 26 березня прийшли до лікарні, щоб дізнатися про стан чоловіка, який досі знаходиться у реанімації.

Як розповів підприємець, який обслуговує маршрут №107 Сергій Гегманчук, раніше на водія цієї маршрутки скарг не було. Каже: водій визнає свою провину у зіткненні з вантажівкою.

ДТП із маршруткою у Луцьку: перевізник обіцяє компенсацію, водій – просить вибаченняСуспільне Волинь

Перевізник Сергій Гетманчук

“Звичайно, він винен, бо треба було зробити повну зупинку. Наліво, направо і тільки тоді рух почати. І шофер і я – з кожним зустрінемося, виплатимо, які потратили на лікування, будемо підтримувати до кінця”, – каже перевізник.

Водій маршрутки Микола Андрійчук теж травмувався. У керманича зламана рука, забій ребер та подряпини.

ДТП із маршруткою у Луцьку: перевізник обіцяє компенсацію, водій – просить вибаченняСуспільне Волинь

Водій Микола Андрійчук

Розповісти про обставини ДТП водій не зміг, каже погано себе почуває, лише звернувся через журналістів до пасажирів, яких віз: “Я хочу перед усіма моїми пасажирами, які зі мною їхали, – дуже вибачитися за мою необережність. І у всіх дуже попросити пробачення”.

Крім компенсації на лікування пасажири також можуть претендувати й на інші виплати, розповіла Суспільному директорки Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталії Смолярчук.

“Відсутність квитків не буде перешкодою, оскільки встановлено факт, що вони були пасажирами, а не гостями чи пішоходами, в рамках кримінального провадження буде встановлюватися, що вони здійснювали поїздку і оплачували кошти за проїзд”, – каже Наталія Смолярчук.

Leave a Comment