Волинь Новини

У Луцьку тестують тролейбус з системою знезараження повітря. Як це працює. Відео

У Луцьку виїхав на маршрут тролейбус, обладнаний новою системою знезараження повітря. Кварцування салону нині тестують лише на одній машині, – розповів суспільному головний інженер Луцького підприємства електротранспорту Володимир Бабич.

Решту тролейбусів і автобусів підприємства наразі дезінфікують спеціальними розчинами один раз на день.

Зі слів заступника директора з технічних питань місцевого автоскладального заводу Дмитро Тітаренко, система – сертифікована фірмою-виробником, поки в інших містах України такі прилади на громадському транспорті не встановлювали.

У Луцьку тестують тролейбус з системою знезараження повітря. Як це працюєСуспільне Волинь

В основі пристроїв – ультрафіолетова лампа, яка вбивають всі бактерії, грибки, інші інфекційні мікроби. Такі ж лампи, які використовують для кварцування у лікарнях. “Знезаражується повітря, яке в салоні тролейбуса, а також всі поверхні: поручні, сидіння, підлогу, боковини, – каже головний інженер.

У Луцьку тестують тролейбус з системою знезараження повітря. Як це працюєСуспільне Волинь

Коли та як працює система знезараження у тролейбусі Суспільне розпитало у водія маршруту Віктора Мазурка.

Чи будуть встановлювати системи знезараження в інших тролейбусах, що цього року надійдуть до Луцького підприємства електротранспорту – головний інженер каже, ще не знає. Згідно з тендером, така опція не була передбачена.

Нагадаємо, у зв’язку із поширенням коронавірусної інфекції торік у березні у Луцьку почали дезінфікувати увесь громадський транспорт. Тролейбуси та маршрутки Луцька обробляють дезінфікуючими засобами на базі луцького підприємства електротранспорту.

Leave a Comment