Волинь Новини

На Волині будуть розгортати додаткові стаціонари для хворих на COVID

На території області спостерігається зростання рівня захворюваності на COVID-19 та стаціонарних госпіталізацій.

Про це стало відомо 24 березня під час брифінгу щодо важливих питань розвитку Волині та протидії COVID-19, – повідомляє ІА Волинські новини.

Як повідомила заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Тимощук, станом на сьогодні, на COVID-19 захворіло 44 705 волинян. Лише за вчорашню добу зафіксували нові випадки захворювання у 275 осіб. Кількість виявлених осіб із підтвердженою коронавірусною інфекцією збільшується щоденно.

«Найбільше нас тривожить те, що захворюваність стала протікати дуже складно, і є чимало хворих, які потребують стаціонарного лікування. Зокрема кисневої та інтенсивної терапії», – розповіла посадовиця.

З її слів, на сьогодні на території Волині працює 19 медичних закладів, що надають допомогу хворим із COVID-19. Розгорнуто 1915 ліжок. За останні два тижні кількість ліжкомісць у таких лікарнях збільшили на 250.

Станом на 24 березня на стаціонарному лікуванні знаходяться 855 волинян.

Як стало відомо під час брифінгу, нині на Волині спостерігається значний ріст захворюваності, адже минулого тижня у стаціонарі перебувало 681 пацієнтів., тоді як сьогодні – на 174 більше.

«Є велика загроза, що незабаром медична система використає всі свої можливості. На даний час ми справляємось, адже зайнятість ліжок для лікування у стаціонарі пацієнтів із COVID-19 становить 44%. Але є ризик, що з такими темпами доведеться розгортати додаткові стаціонари», – наголосила спікер під час брифінгу.

Вікторія СЕМЕНЮК

Leave a Comment