Новини

Відома лікарка розклала по поличках, чому слід вакцинуватися від COVID-19

Як стало відомо, хірург і ведуча радіопередачі “Медична карта” Катерина Мішеніна пояснила, навіщо слід вакцинуватися від COVID-19 на своїй сторінці у Facebook, показавши, як пройшло її власна щеплення вакциною Oxford/AstraZeneca (Covishield).

Про це інформує УНН, передає Молодий Буковинець.

“Вакцинуючись, ми захистимо себе і близьких. Вакцинація проти COVID-19 працює, навчаючи вашу імунну систему розпізнавати вірус, що викликає COVID-19, і боротися з ним, і це захищає вас від захворювання COVID-19”, – написала Мішеніна.

Серед особливостей вакцини Oxford/AstraZeneca (Covishield) вона назвала її ефективність.

“Вакцина AstraZeneca ефективна проти коронавірусу на 76% після першої дози. Коли друга доза вводиться через 12 тижнів або більше після першої, ефективність зростає до 82%. Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендувала використовувати вакцину AstraZeneca для людей у віці 18 років і старше, включаючи людей у віці 65 років і старше. Вакцина розробляється і проводиться командою з Оксфордського університету і британо-шведської фармацевтичної компанії AstraZeneca”, – пояснила вона.

У коментарях на питання про самопочуття після вакцинації Мішеніна відповіла, що у неї злегка боліла рука вночі, як після щеплення від грипу, а на наступний день вона відчувала себе чудово.

Leave a Comment