Волинь Новини

Луцьк може не отримати майже 3 мільйони гривень від «Житлового кварталу» Були-Петрочука

Скандальновідома луцька фірма «Житловий квартал», яку пов’язують із оточенням ексзаступника міського голови Луцька Костянтина Петрочука та ексдепутата міської ради Сергія Були, перепродала своє майно на вулиці Вороніхіна, 37 та Рівненській, 119 іншим компаніям Сергія Були. У зв’язку з цим, в Луцькій міській раді хочуть замінити орендарів земельних ділянок за вказаними адресами. Однак, «Житловий квартал» уже боргує міськраді майже 3 мільйони гривень штрафів за користування ділянками та ще й накопичив майже 810 тисяч гривень податкового боргу., – повідомляє Сила правди

Питання щодо заміни сторони орендарів ділянок на Вороніхіна, 37 та Рівненській, 119, де вже давно запланували зведення комплексу багатоповерхівок, виносять на найближчу сесію Луцької міської ради 24 березня.

Проєкти рішень про заміну орендарів вказаних ділянок вже розглянули на засіданні постійної комісії Луцькради з питань земельних відносин.

В першому документі йдеться, що 1-го жовтня 2020 року ТОВ «Форсаж Луцьк» придбало у «Житлового кварталу» право власності на очисні споруди дощових стоків – майно, яке розташоване на Вороніхіна, 37. Суму угоди не уточнюють, але таким чином компанія отримала право орендувати ділянку, на якій розташоване тепер уже її майно.

«У «Житлового кварталу» майно купив «Форсаж Луцьк». По ділянці на Вороніхіна, 37 в орендаря немає заборгованості», – уточнив на засіданні комісії начальник управління земельних ресурсів Луцької міської ради Сергій Шабала. Тим не менше, голоси членів комісії розділилися порівну – четверо підтримали проєкт рішення, а четверо утрималися.

Другий проєкт рішення стосувався аналогічного питання щодо ділянки на Рівненській, 119. В документі йдеться, що наступного дня після Вороніхіна, 37, – 2-го жовтня 2020-го – «Житловий квартал» продав і теплицю, верхній комплекс та металеву конструкцію із скляним покриттям на Рівненській, 119 ТОВ «Будінвестлуцьк». Суму угоди так само не уточнюють, але і тут компанія отримала право орендувати ділянку.

За даними аналітичної системи «YouControl», і «Форсаж Луцьк», і «Будінвестлуцьк» пов’язані з ексдепутатом Луцької міської ради Сергієм Булою. Саме він з батьком Володимиром Булою контролює 50% прав компанії «Форсаж Луцьк» через інше своє приватне підприємство «Укрбізнесінвест». Інші ж 50% належать литовцю Лукші Арунасу Альгіманто. Він же виступає і керівником компанії.

У «Будінвестлуцьку» Сергій Була є керівником. В цій компанії йому належать 50% прав, а решту через компанію «Луцьк Фуд Сервіс» контролюють його партнери Олександр Романовський та Ольга Москвич. Вони наразі є офіційними співвласниками «Житлового кварталу». Тобто, після угоди купівлі-продажу де-факто ділянка на Рівненській, 119 залишилася в тих самих руках.

З чим же пов’язані такі рокіровки? Ймовірно, із накопиченими «Житловим кварталом» боргами. Сьогодні він боргує Луцьку 2 мільйони 909 тисяч гривень штрафів за прострочення орендної плати за користування ділянками на Рівненській, 119 та Вороніхіна, 37.

Leave a Comment