Новини

Відомий лікар назвав основну причину відмови медиків від вакцинації проти Covid-19

Вакцинація від коронавірусу попереджає тяжкий або критичний перебіг COVID-19, а також смерть від наслідків хвороби. На відмову медпрацівників робити щеплення вплинула хибна інформація про вакцинацію, зокрема, та, що людині після коронавірусу не слід проводити імунізацію шість місяців.

Про це заявив професор кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Сергій Дубров під час пресконференції, пише “Укрінформ”.

На його думку, саме та причина, що чимало медичних співробітників перенесли захворювання і дослухалися до хибних повідомлень, вплинула на їхню відмову від щеплення.

“Є певна дискомунікація, яка вплинула, як мені здається, на те, що багато лікарів відмовилися або відмовляються від вакцинації. В чому полягає ця дискомунікація: це інформація ряду фахівців, не зовсім компетентна, м’яко кажучи, інформація, щодо того, що якщо людина перехворіла на COVID-19, то не слід проводити вакцинацію 6 місяців. Ми знаємо, що дуже багато медичних співробітників перенесли захворювання, тому це є однією з основних причин, чому вони відмовляються”, – сказав Дубров.

Медик наголосив, що усі ці вакцини, які схвалені ВООЗ, мають високу ефективність щодо запобігання захворюванню. І запевнив, що зареєстровані в Україні препарати, серед яких і Covishield Oxford-AstraZeneca, ефективні щодо попередження тяжкого перебігу захворювання або смерті.

“Навіть, якщо людина вакцинована і має невеликий шанс захворіти на COVID-19, це майже унеможливлює тяжкий або критичний перебіг хвороби, а ми знаємо, що помирають хворі з тяжким перебігом коронавірусної хвороби”, – уточнив Сергій Дубров.

Наприкінець він нагадав, що перед вакцинацією і після неї перевіряти рівень антитіла немає потреби. За його словами, такі дослідження проводяться, якщо є певна наукова зацікавленість.

Leave a Comment