Новини

Нічні погроми біля Офісу президента: у Зеленського відреагували. (ВІДЕО)

В Офісі президента заявили, що вандалізм біля ОП дискредитує учасників акції протесту. Про це ввечері в суботу, 20 березня, в коментарі журналістам заявив радник ОП Михайло Подоляк.

Він нагадав, що біля Офісу президента майже щодня відбуваються ті чи інші акції протесту, що є проявом демократії, пише Корреспондент.

“Більшість акцій закінчуються абсолютно мирно, без будь-яких проявів дикого, позамежного вандалізму. Однак сьогодні ми побачили зовсім інше. Відверте презирство до суспільства, до адекватності, до суті протесту як такого. Побачили ми, швидше, безумовний намір спровокувати якесь дике насильство, безумовний намір спровокувати агресію з боку поліції, очевидний намір залишити після себе якісь руйнування”, – сказав Подоляк.

Він підкреслив, що така тактика дискредитує самих організаторів протестів та “оголює їхні приховані страхи”.

“Розбите скло у вікнах поміняють, написи зі стін – змиють. Сліди від піротехніки на стінах Офісу президента приберуть. А ось те, що друзі Стерненка самі себе показали руйнівниками, вже не виправиш. Усі зроблять свої висновки”, – підкреслив Подоляк.

Він також зазначив, що такими погромами організатори акції підтвердили “пропагандистські кліше” про те, що на вулицях Києва нібито постійно відбуваються якісь заворушення.

Учора пізно ввечері біля Офісу президента пройшла масштабна акція протесту.

Учасники акції на підтримку активіста Стерненка намагалися потрапити в Офіс президента. Вхід в будівлю закидали димовими шашками, залили червоною фарбою і розмалювали стіни, підпалили табличку Офісу президента. Поліцейські намагалися відтіснити пікетників від входу в ОП, але у них це не вийшло. Після чого учасники мітингу почали кидати у правоохоронців фаєри.

Пізніше учасники акції протесту біля ОП висунули вимоги, серед яких – звільнення активістів і відставка генпрокурора та глави МВС.

Leave a Comment