Новини

Українці можуть лишитися без пенсії

Українці через недостатню кількість стажу ризикують залишитися без виплат від держави при виході на пенсію. Про це йдеться в матеріалі видання “Апостроф”.

Головною проблемою того, що громадяни залишаються без пенсій, є нестача стажу, який в рамках пенсійної реформи щорічно збільшується.

Наприклад, в 2028 році для виходу на пенсію за віком в 60 років, як для чоловіків, так і для жінок, він становитиме 35 років. Після розпаду Радянського Союзу багато українців або не мали роботи, або перебивалися підробітками, через що не враховувався стаж.

Навіть сьогодні близько половини українців працездатного віку (близько 20 млн чоловік) не мають офіційних доходів, а, значить, і стажу, необхідного для призначення виплат.

Через сім років пенсійного віку досягнуть українці, які народилися в 1968 році. Тобто на момент розвалу СРСР їм було трохи за 20 років, і вони або закінчували навчальні заклади, або починали свій трудовий шлях. І, ймовірно, ці люди, за винятком тих, хто весь цей час працював в бюджетних організаціях, необхідного стажу не матимуть.

У важкій ситуації опинилися і ті громадяни, які недавно досягли пенсійного віку. Навіть якщо вони виконали вимоги щодо стажу, держава буде їм перераховувати мінімальні виплати. Це пов’язано з тим, що у них були значні перерви в офіційному працевлаштуванні, або у них був низький дохід.

Leave a Comment