Волинь Новини

На Волині поліція влаштувала погоню за лісовозом. Фото

У Маневицькому районі в середу, 17 березня, працівники лісової охорони спільно з поліцією зупинили два завантажені лісовози, однак, один із них не зупинився на законну вимогу поліцейських, тож правоохоронцям довелося влаштувати погоню. Водій лісовоза зупинився, проїхавши приблизно 2 кілометри. Документів на деревину у нього не виявилося.

Про це повідомляє кореспондент «Волинь.Правди» з місця події.

З власних джерел «Волинь.Правді» стало відомо, що поліція спільно із лісовою охороною у рамках відпрацювання намагалася зупинити два лісовози, які перевозили ліс «кругляк». Один водій зупинився, інший – проігнорував законну вимогу поліцейських, тож їм довелося переслідувати порушника зо два кілометри. Коли лісовоза зупинили, виявилося, що водій не має при собі документів на ліс.

Пізніше з’ясувалося, що деревину везли на скандально відому фірму «Верба-ВВ», представник якої, Олександр Місюра, з’явився на місці події. За словами працівників лісової охорони, він звинуватив поліцію та лісівників у «тиску на бізнес», та забрав з собою водія лісовоза, відмовившись спілкуватися із правоохоронцями. До слова, водій залишив завантажений лісоматеріалами транспортний засіб посеред проїжджої частини, та навіть не ввімкнув аварійні сигнали, чим спровокував аварійно небезпечну ситуацію на дорозі, враховуючи, що події відбувалися в темну пору доби на неосвітленій частині траси.

«На разі у Волинській області відбувається відпрацювання спільно із патрульною поліцією на предмет перевірки відповідності перевезення лісопродукції. Нами спільно із працівниками патрульної поліції було зупинено два транспортні засоби з метою перевірки, в ході якої було виявлено ряд недоліків. Зокрема невідповідність завантаженої продукції супровідним документам. Дана лісопродукція була завантажена у Рівненській області. На даний час працівниками поліції проводяться слідчі дії. Відповідно до статті 246 Кримінального кодексу України це є кримінальна відповідальність – незаконне перевезення та збут лісопродукції», – прокоментував інженер охорони та захисту лісу Сергій Максимюк.

Він додав, що затримані лісовози належать ТзОВ «Верба-ВВ». За словами інженера охорони та захисту лісу, Олександр Місюра заявив, що загубив документи на лісопродукцію і не має наміру чекати завершення слідчих дій.

«В ході відпрацювання було затримано два лісовози. Виявлені порушення. На разі триває огляд місця події», – прокоментували ситуацію працівники поліції, які працювали на місці.

До слідчих дій залучили двох понятих, які взяли участь в перевірці деревини на відповідність наявній супровідній документації. Так, зокрема, у присутності понятих працівники лісової охорони та поліції встановили, що один зі стовбурів має фактичний діаметр 40 сантиметрів, в той час як у документах зазначений його діаметр у 28 сантиметрів. Подібну невідповідність у присутності понятих правоохоронці зафіксували й по інших стовбурах, вибраних понятими у довільному порядку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі на Волині знайшли два тіла на згарищі (ФОТО)

 

За словами очевидців, водій лісовоза зізнався, що за кожен «зайвий» кубічний метр деревини йому обіцяли доплату – 100 гривень. Нібито, об’єм його фактичного вантажу на 5 кубів перевищував задокументований об’єм, тож він мав отримати доплату у розмірі 500 гривень.

Оскільки водій відмовився з’їхати на узбіччя, працівникам лісової охорони довелося організувати охорону місця події, виставивши відповідні попереджувальні знаки, аби не допустити зіткнення транспортних засобів із лісовозом.

Нагадаємо, деревообробна фірма «Верба-ВВ» не раз опинялася в епіцентрі скандалів – її звинувачують в ухиленні від сплати податків та закупівлі деревини сумнівного походження.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment