Новини

“Країна жебраків і гордонів при владі”: на білоруському каналі вийшов скандальний сюжет про Україну

На білоруському телеканалі “CTV BY” у програмі “Таємні пружини політики” вийшов

Відео з’явилося на YouTube-каналі “CTV BY”.

Свій “позаплановий випуск” автор програми Григорій Азарьонок, який підтримує невизнаного президента Олександра Лукашенка, присвятив Україні. “Країні жебраків, народу, який вимирає, і гордонам пр владі. Тому що ці “гордони” дуже люблять обговорювати Білорусь”, заявив він на початку 10-хвилинного випуску.

Під час телепрограми Азарьонок негативно говорить про Україну, колишню та чинну владу, торкається Революції Гідності та виправдовує агресію Росії на Донбасі.

Колишнього президента Петра Порошенка він називає “шоколадним олігархом”, який чотири роки був “наглядачем за американським штатом “Постмайданна Україна”, і “гуманним цукерковим олігархом”.

У сюжеті автори програми “Таємні пружини політики” використали нарізки з російських прокремлівських ЗМІ та показали заборонений через жорстокість епізод з сюжету про так званий “коридор ганьби”, який бойовики влаштували для полонених українських військових.

Крім того, у випуску є інтерв’ю з білоруським актором Валерієм Гостюхіним, якому у 2015 році заборонили в’їзд до України. Зокрема, через свої гострі висловлювання щодо подій в Україні, а анексію Криму Росією він назвав “високою демократією”. Під час розмови актор назвав українських військових “нациками”, “які ґвалтували, а потім вбивали дівчат на Донбасі”.

Україну він назвав “країною Гоголя, Булгакова та києво-печерських святих”. Чинного президента – “гауляйтером, коміком і блазнем, який не виконав жодної своєї обіцянки, який далі веде Україну в прірву”.

“Українці, рідні наші слов’яни, як ви терпите це при владі? Як ви терпите нескінченний ярмарок розпусти і розкоші на вашій крові? Ви виходили на Майдан боротися проти корупції. Перемогли? Так Янукович бомж порівняно з тим, хто прийшов після. Вони розпродали всю країну. Землю, заводи, порти, дівчат. Вони перетворили квітучу країну на піратський бандеростан. Ваших дітей товарними масштабами продають на органи, а дівчат поставляють в європейські борделі мало не офіційно. Бідна, бідна наша Україна”, – заявив пропагандист.

Азарьонок також звинуватив Київ в спробі посварити Білорусь із Росією, “нашими (білоруським – Ред.) союзниками”, а також заявив про заздрість “до цього народного лідеру (Лукашенко – Ред.), якому люди довіряють вже чверть століття”.

Leave a Comment