Новини

Українці не бажають працювати на батьківщині: 93% заробітчан не повернуться в Україну

Українські заробітчани не планують повертатися працювати в Україну. Попри карантин, 93% громадян планують і надалі працювати за кордоном, а кожен третій шукає пропозиції на довший термін, ніж на один сезон.

Серед українців, які шукають роботу, 63% планують працювати за кордоном або розглядають такий варіант. Основними причинами називають безробіття в країні, вищі зарплати й кращі умови праці за кордоном, пише Obozrevatel.

Ніколи не працювали за кордоном, але планують виїхати на заробітки цьогоріч 33% українців. Третина виїжджає на рік і більше, а 67% – тільки на сезонні роботи, які тривають кілька місяців.

Для трудової міграції заробітчани найчастіше обирають Польщу – 50%, Чехію – 11%, Німеччину – 9%, Литву – 2% та Словаччину – 1,5%. Найпопулярніші сфери це виробництво – 26,5%, будівництво – 24%, транспорт і логістика – 11%, сфера обслуговування – 9%, агросектор – 8,5%, домашні послуги та робота з дітьми – 6,5%, сфера краси – 1,5%.

Кожного четвертого працівника не влаштовують умови в Україні, адже за даними опитування більшості українців – 70% – роботодавці за кордоном надають безплатне житло, 33% мають бонуси за гарні результати, 29% отримують страхування, а 24% компенсують вартість харчування.

Leave a Comment