Волинь Новини

На Волині вода вже підходить до людських садиб (Відео)

11-12 березня, при подальшому пiдвищеннi рiвнiв води з добовою iнтенсивнiстю 1-3 см, на р.Прип’ять в створi поста Рiчиця та на р.Стохiд в створi поста Любешiв вiдбуватиметься подальше перевищення вiдмiтки затоплення сiльгоспугiдь i присадибних дiлянок в окремих прирiчкових населених пунктах Ратнiвського i Любешiвського районiв Волинської областi. Подальше затоплення заплавних територій (рiвень небезпеки жовтий), – інформує ДСНС України.

Волинський журналіст Андрій Гнатюк ще минулого тижня відзняв, як річки Прип’ять і Стохід на Любешівщині вийшли на заплави. За його словами, під водою 22 тисячі гектарів пасовищ і сінокосів. Рівень води в річках поки піднімається, але про підтоплені будинки ще не йдеться. Натомість у садиби вода вже починає надходити. Великої загрози наразі немає, але давати остаточну гарантію, що так буде й надалі, ніхто не може. А за повінню може настати інша проблема – сухостої й масові їх підпали. Тому рятувальники просять не викачувати воду повністю, аби в подальшому унеможливити пожежі.

Вода на заплавах і полях, подекуди впритул підходить до приватних обійсть. Хтось чекає теплішої погоди, а хтось використовує підручні засоби, аби на городі й у хаті було сухо.

Це перший етап весняної повені, який на думку спеціалістів, дивом оминув північ Волині. Однак другої хвилі не відкидають. І готовим треба бути вже. Ґрунт зволожений, і якщо будуть рясні опади, повінь може ближче підійти до будинків. Чи готова влада північних районів Волині рятувати людей, інспектувала спеціальна комісія.

Leave a Comment