Новини

Поліцейський, який торгував посадами, у суді визнав свою вину

Поліцейський, який торгував посадами, визнав вину та відбувся умовним покаранням. Його спільника ще судять.

Рівненський міський суд виніс вирок інспектору-черговому Вадиму Полапі, який за 100 тисяч доларів обіцяв патрульному влаштувати його на посаду керівника сарненської поліції. Про це інформує Рівне1.

Поліцейський разом зі спільником пропонував за гроші й інші посади в структурах поліції. За керівну посаду у відомстві просили 500 тисяч доларів, а за посади керівників підрозділів – від 50 до 100 тисяч доларів.

Посаду керівника сарненської поліції ділки запропонували ще у жовтні 2020 року. Під час телефонних розмов у період з 10 по 29 жовтня обвинувачені дзвонили потерпілому та наполягали на зустрічі з ним. Згодом під час однієї з таких зустрічей потерпілому запропонували передати частину грошових коштів у сумі 25 тисяч доларів.

Обвинувачені просили пришвидшити процес передачі коштів. І потерпілий погодився зустрітись із ними 6 листопада та передати їм 21 400 доларів. Саме під час цієї зустрічі біля ТЦ «Арена» у Рівному обох зловмисників і затримали.

У судовому рішенні йдеться, що ще у січні Вадим Полапа уклав угоду з прокурором про визнання винуватості. Під час суду він визнав свою винуватість та просив затвердити угоду. Потерпілий із запропонованим видом покарання обвинуваченому погодився. Від цивільного позову відмовився та претензій до обвинуваченого не мав.

Тому суддя Доля затвердив угоду про визнання винуватості обвинуваченого, визнав його винним за статтею «шахрайство» та призначив покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 5 років з іспитовим терміном в один рік.

Що стосується спільника Вадима Полапи священика Тараса Волянюка, то, як повідомили у пресслужбі Рівненської обласної прокуратури, суд щодо нього триває. Адже священник не визнав свою провину. У суді уже провели підготовче засідання.

Leave a Comment