Новини

Українцям приготували новий тариф на газ: кому доведеться переплачувати

В Україні вже в квітні всі постачальники газу запропонують річні тарифи. Це дозволить заощадити тим, хто взимку використовує блакитне паливо для опалення.

Ті українці, які живуть в квартирах з централізованим опаленням, через нововведення можуть переплачувати.

Про це з посиланням на експертів повідомляє видання “Сегодня”, – пише obozrevatel.

Експерти кажуть, що річний тариф може виявитися вигідним не для всіх споживачів. “Якщо у споживачів буде можливість вибору, це, звісно, позитив. Що ж стосується вигоди річного тарифу – я думаю, для споживачів, які не використовують газ для опалення приміщень, цей тариф не буде вигідний. Тому що річний тариф – це середнє арифметичне від прогнозованих тарифів на рік. Але точно ніхто не знає, якою буде наступна зима і наскільки виростуть тарифи”, – каже експерт із питань ЖКГ Андрій Никончук

Для споживачів, які використовують газ тільки для приготування їжі, витрати на нього невеликі, і зростання цін взимку не сильно позначиться на сімейному бюджеті. А ось влітку за рахунок зниження ціни можна буде економити. У той же час тим, у кого газове опалення, експерт радить звернути увагу на річний тариф.

“У цій категорії взимку завжди споживання газу зростає, а тариф підвищується. Тому для таки споживачів, можливо, було б цікаво зафіксувати річну ціну. Але, знову ж таки, ми не знаємо, якою буде наступна зима”, – каже Андрій Никончук.

Leave a Comment