Важливо Волинь Новини

Ігор Поліщук пояснив, яким чином у Луцьку будуть «витісняти» маршрутки

До 2023 року Луцьке підприємство електротранспорту отримає 30 нових тролейбусів, шість із яких будуть оснащені автономним ходом.

Про це під час засідання виконкому 3 березня повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук, – передає ІА Волинські новини.

З його слів, станом на сьогодні, місто вже отримало 10 нових тролейбусів.

«Ще 19 тролейбусів Луцьке підприємство електротранспорту планує отримати до кінця літа, а, можливо, й швидше, бо завод «Богдан» перевиконує план поставки нових тролейбусів. Окрім того, у нас є новий проєкт, у якому Луцьк, знову ж таки, бере участь. Згідно із ним, до 2023 року місто отримає 30 нових тролейбусів, шість і яких будуть із автономним ходом», – зазначив міський голова.

Водночас він зауважив, що під вищезгаданий проєкт за кошти з бюджету встановлять дві нових трансформаторних підстанції, щоб забезпечити потужне живлення на лінії електропередач. Окрім цього, під час минулої сесії депутати виділили кошти із міської казни на капітальний ремонт мережі.

Ігор Поліщук наголосив, що, станом на сьогодні забезпечення лучан, мешканців приєднаних територій та гостей міста якісним транспортом мешканців – у пріоритеті для міської ради.

«Окрім того, ми розглядаємо варіанти придбання Луцьким підприємством електротранспорту ще кілька вживаних автобусів з Європи на метані, які нещодавно презентували і які вже курсують містом. Це необхідно для забезпечення комфортного сполучення таких мікрорайонів міста, як, до прикладу, Вишків, у яких нема тролейбусних ліній. Таким чином, економічним методом будемо витісняти маршрутки. Нові комфортні якісні тролейбуси мають ставати на кращі маршрути міста. Це моя принципова позиція», – акцентував міський очільник.

Ще в квітні минулого року міська рада підписала контракт про постачання 29 нових тролейбусів з ДП “Автоскладальний завод № 1 АТ «АК «Богдан Моторс». Перші тролейбуси Луцьк отримав наприкінці жовтня, наприкінці січня місту передали ще чотири «Богдани».

Leave a Comment