Важливо Новини

Українцям перерахували пенсії: кому додали 1000 грн

В Україні з 1 березня перерахували 8 млн пенсій. Середній розмір надбавки становив 308 грн. Ті, хто зараз отримує 9090 грн, можуть розраховувати на надбавку в розмірі 1000 грн.

Про те, як пройде індексація, читайте в матеріалі OBOZREVATEL. Індексацію пенсій не проводять для тих, кому виплати призначені за іншими законами: військовим, вченим, держслужбовцям та іншим. Крім того, підвищують тільки розрахунковий розмір виплат. І якщо її розмір значно нижчий від прожиткового мінімуму, то підвищення може й не бути. “чисту” пенсію помножити на 1,11. “Чистий” розмір рахується без надбавок за стаж, збільшення виплати до рівня прожиткового мінімуму (якщо вона менша), добавок у 500 грн для пенсіонерів, які старші за 80 років, і підвищення виплати до 2400 грн для тих, кому виповнилося 65 років і хто виконав вимоги щодо стажу.

“Затверджено показник збільшення розміру пенсій, обчисленого від заробітної плати та страхового стажу кожного пенсіонера на рівні 11%, що відповідає 50 відсоткам показника зростання споживчих цін за попередній рік і 50 відсоткам показника зростання середньої заробітної плати (доходу) в Україні”, – йдеться в повідомлені Кабміну.

Leave a Comment