Волинь Новини

Відомі деталі отруєння волинян чадним газом

Маму з дитиною, яких 27 лютого госпіталізували до реанімації з ознаками отруєння чадним газом у Нововолинську, перевели на амбулаторне лікування. Обставини отруєння родини нині вивчає комісія, – розповів старший майстер Нововолинської дільниці Волиньгазу Микола Думич.

Про це пише інформаційне видання “Суспільне“.

Під’їзд будинку, у якому розташована квартира родини, досі без газу.

Родина мешкає у квартирі п’ятиповерхового будинку. Веніамін Радзивилюк – батько трьох дітей, 1 березня забрав дружину та сина з лікарні. Розповідає, 27 лютого ввечері його 9-річний син Ярослав вийшов з ванни та знепритомнів у коридорі. Говорить, що ніякого стороннього запаху не відчував. На місце викликав швидку.

"Знепритомнів у коридорі": отруєння родини чадним газом на Волині вивчає комісіяСуспільне Волинь

32-річну жінку з сином ушпиталили до реанімації міської лікарні. “Отримали кисневу підтримку та кисневу терапію. Через добу спостережень стан їх покращився і переведені в соматичне відділення. Далі під нагляд сімейних лікарів”, – прокоментував стан отруєних заступник директора лікарні Нововолинська Роман Старицький.

Після ушпиталення жінки з сином квартиру та під’їзд обстежили працівники дільниці Волиньгазу. Зі слів старшого майстра Миколи Думича, метану і чадного газу, на момент приїзду у квартирі не виявили. Утворена комісія планує перевірити усі котли в будинку.

Як розповів батько власника квартири де отруїлися люди, жителі багатоповерхівки неодноразово скаржилися на запах газу у помешканні. “На 3-у поверсі люди говорять, що вже 5 разів викликали служби, тому що тяга то є, то немає”, – каже Віталій Радзивилюк. Доньку та трьох її дітей чоловік поки забрав до себе додому.

Під’їзд, в якому отруїлися люди, відімкнули від газу. Жителі, які користуються індивідуальним опаленням, два дні не можуть ввімкнути котли та нагріти воду, – каже сусід родини Ігор Лизун.

Майстер Волиньгазу Микола Думич дати ввімкнення газу не назвав, сказав, зроблять це, коли всі квартири матимуть документи для користування газовим обладнанням. Нині, каже, їх мають не усі.

Leave a Comment