Волинь Новини

Мажоритарники Волині: хто краще виконує обіцянки

У Волинській області п’ять депутатів-мажоритарників, найвідповідальнішим на сьогодні є Ігор Гузь з групи «За майбутнє» – він виконав 55% обіцянок.

Як повідомляє інтернет-видання ЛУЧЕСЬК у Ігоря Гузя за кілька депутатських каденцій у Верховній раді накопичилося 121 обіцянка: виконав – 67 (55%), провалив – 23, в процесі виконання – 31.

У цьому скликанні нардеп поки виконав тільки одну обіцянку – не голосувати за відкриття ринку землі. В процесі реалізації у Гузя – домагатися виділення коштів на ремонт і будівництво доріг, не допустити закриття діючих шахт в своєму окрузі.

Ірина Констанкевич, теж з «За майбутнє», виконала 37% обіцянок. Всього у депутатки 62 зобов’язання: виконала – 23 (37%), провалила – 4, в процесі реалізації – 35. Констанкевич виконала обіцянки не голосувати за легалізацію грального бізнесу і підтримати легалізацію видобутку бурштину.

Ігор Палиця ( «За майбутнє»), за даними аналітиків, дав 105 обіцянок: виконав – 30 (29%), не виконав – 17, в процесі реалізації – 58. Депутат виконав обіцянку зібрати мільйон підписів за відставку глави МОЗ Максима Степанова, не голосувати за ринок землі і внести до КСУ подання щодо цього закону.

У той же час, незважаючи на обіцянку Палиці, група «За майбутнє» голосувала за бюджет на 2021 рік. Також нардеп провалив обіцянку за два тижні створити на 100% забезпечений госпіталь на 250 місць, виділити 20 млн. грн. на боротьбу з коронавірусом.

Його колега по депутатській групі Степан Івахів виконав 20% обіцянок. Всього у депутата 61 обіцянка: виконав – 12 (20%), провалив – 28, в процесі виконання – 21. За цю каденцію Івахів виконав лише одну обіцянку – скасувати депутатську недоторканність. Серед провалених зобов’язань – прийняти закон про імпічмент президента, ввести конфіскацію майна корупціонерів.

В’ячеслав Рубльов з «Слуги народу» дав 48 обіцянок: виконав – 5 (10%), провалив – 4, в процесі реалізації – 39.

Среди депутатов-мажоритарщиков Волынской области больше всех обещаний выполнил Игорь Гузь.

Щоб самостійно порівняти політиків за рівнем виконання обіцянок можна перейти за посиланням.

Leave a Comment