Новини

Скільки разів на день має їсти дитина

Ви помічали, скільки разів на день їсть ваша дитина? Щоб могли правильно порахувати, нагадаю, все, що не вода – їжа. У деяких дітей доходить до 10-11 разів. Це батьки часто аргументують тим, що дитина росте, тому й хоче. Так, дійсно, дитина повинна їсти достатньо, щоб забезпечити свій фізичний і розумовий розвиток. Оптимальним вважається 5 разів: три основних прийоми їжі та два перекуси. Але часто батьки не помічають, скільки й що під’їдає дитина, після того, як нормально поїла. Плутають нормальні перекуси з безладним під’їданням, коли дитина їсть скільки хоче і що хоче, пише дієтологиня Світлана Фус на сторінці у Facebook.

Перекуси – це проміжні прийоми їжі між основними. Вони, як правило, менш калорійні та дозволяють дитині без сильного почуття голоду спокійно дочекатися наступного прийому їжі. Правильним перекусом можна вважати другий сніданок і полуденок.

Харчуючись 5 разів на день, з фіксованими проміжками часу між їжею, приблизно в один і той же час, організм дитини краще засвоюватиме їжу. Травна система працюватиме правильно й апетит завжди буде хорошим.

Важливо пам’ятати, що для перекусів потрібно вибирати правильну їжу і пропонувати її небагато. Дитина не повинна звикати до частих прийомів їжі між основними прийомами, це може призвести до переїдання.

Хорошим варіантом перекусу буде: фруктовий салат з йогуртом, або просто кілька фруктів, сир з фруктами або ягодами. кисломолочний напій з цільнозерновою булочкою.

Часто діти між основними прийомами їжі обирають чіпси, цукерки, солодощі. Ці продукти на деякий час заспокоять відчуття голоду, але не дадуть організму цінних інгредієнтів для його розвитку. У таких перекусах, доволі багато цукру, жиру, солі, консервантів, а це небезпечно для здоров’я дитини. Малюкам необхідне повноцінне харчування. Від нього напряму залежатиме стан здоров’я в дорослому віці.

Leave a Comment