Волинь Новини

“Спершу заболів живіт”. Волинянка, яка народила в автівці, розповіла, як добиралася до лікарні

31-річна волинянка разом із новонародженим сином нині знаходяться у пологовому будинку міста Володимир-Волинського. Туди її доставили правоохоронці.

Суспільне поспілкувалося з породіллею та дізналося, як розвивалися події на дорозі, де з’явився на світ хлопчик.

Що з мамою та малям

Породіллю звуть Ольга, це були її четверті пологи. Жінка не захотіла показувати обличчя. Розповіла: до останнього сподівалася, що встигне доїхати до пологового. Сама сіла за кермо, бо чоловіка не було вдома.

“Став боліти живіт. Зібрала речі й поїхала. Думала не родити, але не доїхала. Я собі штани прискинула і за хвилин 5 народила”, – каже породілля.

"Спершу заболів живіт" - волинянка, яка народила в автівці розповіла, як добиралася до лікарніСуспільне Волинь

Жінка зізналася, що під час пологів страху не відчувала. Злякалася за здоров’я немовляти вже коли за кермо її автівки сів поліцейський.

Спершу за батька сприйняли очевидця пологів

Пологи в Ольги почалися під час руху, коли жінка була за кермом. Щоб народити сина кермувальниця перебралася на заднє сидіння. Там її й побачив один з інших водіїв, які рухалися трасою. Чоловік викликав правоохоронців.

“Вона з села Селіски, воно знаходиться за 7 – 10 кілометрів звідси.Чоловік, я думав, що це і є водій автівки, тому я йому запропонував сісти в авто та слідувати за нами, а ми його супроводимо. Виявилося, що він не водій та ніякого відношення до жінки немає”, – розповідає поліцейський офіцер громади Андрій Коколюк.

"Спершу заболів живіт" - волинянка, яка народила в автівці розповіла, як добиралася до лікарніСуспільне Волинь

Далі, каже, Андрій Коколюк, пересів за кермо автомобіля жінки та повіз породіллю і немовля у лікарню. До місцевого пологового доїхали за 5 хвилин. “Переживав за стан немовляти і її, бо вона тільки народила. Дитина плакала, вона зі мною розмовляла, тому я був спокійним і що все гаразд”, – розповідає правоохоронець.

Що кажуть медики

Нині стан новонародженого хлопчика, який з’явився на світ із вагою 2 кілограми 140 грамів – задовільний. Зі слів акушерки Катерини Нехай, народжувати Ольга мала б 10 березня.

“У немовляти – мала вага, десь як на 37 тиждень вагітності, але рефлекси активні, дитинка їсть самостійно, усю ніч був хлопчик біля мами”, – каже лікарка.

Стан жінки, кажуть медики, теж – задовільний. Її та маля одразу оглянули та помістили в одномісну палату.

"Спершу заболів живіт" - волинянка, яка народила в автівці розповіла, як добиралася до лікарніСуспільне Волинь

До слова, автівка, у якій сталися пологи, досі стоїть на стоянці медзакладу.

Суспільне побувало на дорозі, де усе сталося та поспілкувалося зі свідками появи на світ хлопчика.

Зі слів лікарки-акушерки Катерини Нехай, породілля і немовля пробудуть у пологовому будинку до кінця тижня. Правоохоронці, які доставили жінку в медзаклад вже пообіцяли прийти до хлопчика на виписку та привітати родину.

Leave a Comment