Волинь Новини

Помічницею нардепа Гузя стала депутатка, яка віддала піврічну зарплату на його виборчу кампанію

Помічницею народного депутата Ігоря Гузя за трудовим договором на постійній основі стала колишня працівниця його приймальні, нинішня депутатка Володимир-Волинської міської ради Валентина Романюк. Під час парламентських виборів 2019-го року вона перерахувала до виборчого фонду нардепа від 19-го виборчого округу 35 тисяч грн. Така сума є більшою, ніж її піврічна зарплата у 2019 році.

Про це «Силі правди» стало відомо з декларації помічниці-консультантки нардепа та «кандидатського» фінансового звіту Ігоря Гузя.

Про те, що Валентина Романюк у 2019 році перерахувала 35 тис. грн на виборчий рахунок кандидата у депутати Верховної Ради України Ігоря Гузя стало відомо ще у серпні того ж року. На той момент вона працювала у громадській приймальні нардепа у Володимирі-Волинському, а по суті була працевлаштована у політичній партії «Народний фронт», яка тоді ще отримувала державне фінансування і від якої Ігор Гузь пробився у народні депутати у 2014 році.

«Силі правди» у 2019-му Валентина Романюк розповідала, що підтримувала Ігоря Гузя на виборах, тому й зробила щедрий внесок за рахунок власних заощаджень.

«Кожна доросла людина заощаджує. Це власні заощаджені кошти», – розповідала вона.

Однак, офіційний фінансовий стан її сім’ї викликає сумніви щодо можливості здійснення такого внеску.

Згідно з інформацією з декларації Валентини Романюк, яку вона подала 10 грудня 2020 року, тобто під час призначення на посаду помічника-консультанта народного депутата України, у 2019 році вона дійсно мала 50 тисяч грн заощаджень готівкою. Пів року до виборів вона офіційно отримувала зарплату від «Народного фронту» – загалом 30 тисяч гривень, тобто близько 5 тисяч на місяць. А далі, судячи з документу, стала на облік у Володимир-Волинському міськрайонному центрі зайнятості, того ж року отримала від нього 18 440 грн страхових виплат. При цьому на початку червня 2019 року вона взяла 21 121 грн кредиту, а 24-го червня перерахувала 35 тисяч гривень до виборчого фонду на той момент кандидата в нардепи Ігоря Гузя.

Окрім того, вона задекларувала пенсію свого чоловіка – колишнього слідчого Володимир-Волинського відділення поліції Сергія Романюка. Однак не вказала, яку саме суму він отримав. Із декларацій попередніх років Сергія Романюка видно, що його дружина Валентина до того мала скромні доходи та не мала заощаджень. Так, у 2018 році – 59 тисяч грн, у 2017 році – 60 тисяч грн, а в 2016 – лише 4025 грн зарплати від «Народного фронту».

Після перемоги Ігоря Гузя на виборах Валентина Романюк стала його помічницею-консультанткою. На місцевих виборах у жовтні 2020 року вона також балотувалась у депутати Волинської обласної ради та Володимир-Волинської міської ради від політичної партії «За майбутнє». За результатами голосування стала депутаткою останньої.

Leave a Comment