Важливо Волинь Новини

Луцький забудовник заплатить 85 гривень штрафу за заниження податку майже на 800 тисяч

Керівник однієї з найбільших будівельних компаній Волині ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Ігор Чорнуха заплатить 85 гривень штрафу за заниження податку на прибуток майже на 800 тисяч гривень.

Таку постанову 2-го лютого 2021-го року ухвалив голова Луцького міськрайонного суду Анатолій Пахолюк, – передає Центр журналістських розслідувань “Сила правди

Як йдеться у рішенні, гендиректор «ЛСТМ №536» Ігор Чорнуха порушив порядок податкового обліку, в результаті чого податок на прибуток ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» за дев’ять місяців 2020-го року було занижено на 793 052 гривні. Захисник Чорнухи адвокат Юрій Зубашенко його протиправних дій не заперечував. Винним у порушенні порядку утримання та перерахування податку на доходи фізичних осіб і подання відомостей про виплачені доходи забудовника визнав і суддя, зобов’язавши його сплатити штраф розміром 85 гривень і судовий збір 454 гривні.

В той же день суддя Пахолюк визнав Чорнуху винним у ще одному порушенні, пов’язаному з податками. Зокрема, що він подав до податкової недостовірні дані і не перерахував податок на доходи та військовий збір вчасно. Адвокат знову ж не заперечував провину, а Чорнуха знову отримав покарання. Щоправда, поблажливіше за попереднє — 51 гривня штрафу та все ті ж 454 гривні судового збору.

Leave a Comment