Волинь Новини

Бійці батальйону “Світязь” зустріли волинських волонтерів та нагодували борщем

2 лютого громадські активісти приїхали до військового батальйону “Світязь”, аби передати харчі, які готували два дні. Військові нагодували волонтерів червоним борщем, – розповіла волонтерка Софія Калюжна.

“Зустріли волонтерів по-домашньому щиро і радо. Не могли наговоритися”, – розповіла Софія Калюжна. Військові показали гостям своє кухонне господарство. Пригостили червоним борщем. Смаколиків з Волині чекали, бо стежили у соціальних мережах, як люди два дні готували олів’є та ліпили вареники бійцям, – передає Суспільне.Волинь.

Бійці батальйону "Світязь" зустріли волинських волонтерів та нагодували борщем

Дорога до Волновахи була важкою, – каже Софія Калюжна. У Полтавській області замітало снігом, а на Сході України – весна, +8 градусів.

З Луцька на Схід поїхало троє волонтерів – настоятель Луцького храму Степан Гергель, волонтерка Софія Калюжна та керівник спортивного клубу козацьких бойових мистецтв Роман Ковальчук та водій.

Бійці батальйону "Світязь" зустріли волинських волонтерів та нагодували борщем

Поїздка запланована на два дні. Волонтери відвідали пам’ятник захисникам України у Волновасі та церкву. Заїжджатимуть у Мар’їнку та Авдіївку.

Нагадаємо, волинські волонтери вже вчетверте організовують приготування та відправлення домашньої їжі на Схід. Мікроавтобус з гостинцями солдатам вирушив в дорогу 1 лютого.

Leave a Comment