Новини

Померла породілля, яка народжувала вдома

23 січня у Рівному від крововтрати померла породілля. Жінка народжувала вдома.

Про це пише Рівне Юніан.

Виявилося, що жінка, яка вже має дитину, вирішила другу народити вдома. Вона заздалегідь домовилася із так званою “духовною акушеркою”. Народивши хлопчика, жінка знепритомніла, тож родичі викликали бригаду швидкої. Породіллю у важкому стані доправили швидкою до міського пологового будинку на вулиці Медичній.

Попри усі реанімаційні заходи, врятувати жінку у лікарні медикам так і не вдалося, адже було вже надто пізно.

Як розповіла головна лікарка КНП “Пологовий будинок” РМР Світлана Муравська, породілля понад три години після народження дитини стікала кров’ю, а “духовна акушерка” не вживала ніяких заходів.

”Духовна акушерка”, яка супроводжувала процес народження дитини мала мусульманське вбрання. Дуже важливо, щоб жінки розуміли, що безпека під час пологів понад усе! Пологи повинні відбуватися у медичному закладі. Медичні працівники кваліфіковано надають допомогу. На сьогоднішній день партнерські пологи дозволено в більшій частині пологодопоміжних закладів України. При бажанні, жінка може отримати підтримку доули на пологах у стінах медзакладів “, – зазначила медик.

Зазначається, що новонароджений хлопчик живий, і з ним усе добре. Його вага 4 кг 570 грамів. Дитина перебуває під наглядом лікарів у міському пологовому.

Leave a Comment