Волинь Новини

Луцькі прикордонниці в українському вбранні з’явилися на обкладинках календаря

Календарі у Луцькому прикордонному загоні видрукувати тиражем 150 примірників. У ньому фото жінок-прикордонниць у вишиванках та картини українських художників.

Про це розповіла Суспільному речниця Луцького прикордонного загону Маргарита Вершиніна.

Щороку фото у календарі на прикордонну тематику, цьогоріч зрадили традиціям, – розповіла речниця. На світлинах календаря зображені співробітниці Луцького прикордонного загону, однак у дещо інших образах. Вони не у військовій формі, а в українських вбраннях.

Луцькі прикордонниці в українському вбранні з'явилися на обкладинках календаря

Ці світлини були зроблені фотографами під час експозиції, яка відбулась наприкінці 2020 року у Луцькому прикордонному загоні.

Створення художньої виставки підтримав Заслужений художник України Михайло Пархоменко та його однодумці. До експозиції увійшло 12 робіт, авторами яких є художники з різних куточків країни. Це Катерина Рудакова, Дмитро Станіславчук, Андрій Куцаченко, Марія Тертична, Роман Кравчук, Галина Івашків, Марія Гонсалес, Тетяна Потофеєва, Оксана Панчишина та Стелла Мунтян.

Луцькі прикордонниці в українському вбранні з'явилися на обкладинках календаря

Художники, які долучились до створення виставки, зображали на картинах портрети українських жінок в традиційних костюмах для того чи іншого регіону України – з Галичини, Волині, Чернігівщини, Київщини, Січеславщини, Опілля, Наддніпрянщини, Гуцульщини та Вінниччини. А 12 жінок з Луцького прикордонного загону, переодягнулись у вишиванки та перевтілились, у красунь з портретів.

Луцькі прикордонниці в українському вбранні з'явилися на обкладинках календаря

Таким чином з’явились світлини, які стали основою для календаря.

Leave a Comment