Важливо Новини

В Україні діти почали частіше і важче хворіти на коронавірус

Коронавірусом від початку пандемії в Україні інфікувалися 62 333 дитини. Цей показник суттєво зростає не лише в Україні, а у всьому світі.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу, інформує ТСН.

За словами Степанова, у листопаді 2020 року відсоток хворих на коронавірус дітей був на рівні 3,1% від загальної кількості хворих, а в грудні зріс до 5,9%.

Крім того, як розповів голова МОЗ, побільшало заражених дітей саме з проявами симптомів, зокрема, і тяжких хворих, котрим потрібна госпіталізація.

«Це – тенденція, яка спостерігається у всьому світі. Тобто коронавірус став частіше вражати дітей, вони почали частіше хворіти. Більше того, частіше хворіти саме з проявами симптомів.

Ви знаєте, що зазвичай на початку епідемії діти хворіли безсимптомно. Мали, як правило, безсимптомний перебіг хвороби. А зараз уже – із симптомами. Зокрема, і такий перебіг хвороб, який потребує госпіталізації», – уточнив міністр охорони здоров’я України.

Нагадаємо, за останню добу в Україні виявили 8 199 нових випадків COVID-19. Померли 166 людей, одужали 10 328 пацієнтів – більше, ніж захворілих.

Leave a Comment